Egyre szalonképesebb az új malawi vezetés

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

malawi meleg malawi

A nem rég hatalomra jutott Joyce Banda hétvégén bejelentette: megvizsgálja a homoszexuálisokat hátrányosan érintő malawi törvények visszavonásának lehetőségét. Azonban kiemelte, hogy a döntéshez parlamenti szavazás szükséges, ami azért óvatosságra inti.


Egyáltalán nem garantált, hogy a melegeket hátrányosan megkülönböztető törvények eltörlésével nem éri őket atrocitás. Ettől függetlenül Banda célja nyilvánvaló: felismerte, hogy országa túléléséért a donor országok kedvében kell járnia, és eleget kell tennie a fejlett országok kérésének. Ugyan nem kizárt, hogy az elnöknő ezen döntése társadalmi elégedetlenséget szül, de a támogató országok szemében mindenféleképpen jó pontnak számít, ami Afrika egyik legrosszabb gazdasági mutatóival rendelkező országának jelenleg fontos tényező.

 

A homoszexualitás súlyos bűnnek számít Afrikában: például Szudánban és Nigériában halálbüntetéssel, Kelet-Afrika legtöbb országában legalább tíz évvel büntethető, akiről bebizonyosodik, hogy saját neméhez vonzódik. Az afrikai országok közül csak Dél-Afrikában vannak a melegek jogait tiszteletben tartó törvények.

kitekinto.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook