Bocsánatot kért az inkompetens kormányért egy konzervatív brit képviselő

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

brit kormány melegházasság David Davies

Bocsánatot kért választóitól "a kormányzat legfelsőbb köreit" jellemző inkompetencia miatt egy brit konzervatív parlamenti képviselő - írta csütörtökön a The Telegraph című brit napilap hírportálja.

 

David Davies - Monmouth parlamenti képviselője - élesen bírálta a konzervatív-liberális koalíciót, amiért a kormány a gazdasági helyzet helyett a melegházassággal és a felsőház reformjával foglalkozik.

A képviselő azután fogalmazott meg kritikát a kormánnyal szemben, hogy a múlt heti helyhatósági választások országosan az ellenzéki Munkáspárt jelentős előretörését eredményezték a kormánykoalíció pártjainak rovására.

"Engedjék meg, hogy bocsánatot kérjek azoktól, akik úgy érzik, hogy csalódtak a konzervatívok vezette koalícióban. El kell ismernem, hogy a kormányzat legfelsőbb köreire az elmúlt hónapok során inkompetencia volt jellemző számos minisztériumban. Eközben olyan ügyekre helyezték a hangsúlyt, mint a melegházasság és a lordok házának reformja, a pénzügyi helyzet ismertetésének rovására; nem toloncoltak ki egy veszélyes terroristát emberi jogi aggályok miatt; továbbá szemmel láthatóan vonakodnak hallgatni a választók problémáira és a parlament őket képviselő tagjaira" - írta Davies a South Wales Argus című helyi lapnak küldött levelében.

A helyhatósági választásokat követően Davies mellett számos képviselő is aggályainak adott hangot a kormány munkáját illetően, "konzervatívabb" politikát - többek között adócsökkentést és Nagy-Britannia európai uniós tagságáról szóló népszavazást - követelve David Cameron miniszterelnöktől. Cameront korábban egy képviselő arra figyelmeztette, hogy még karácsony előtt meginoghat a széke.

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook