Kártérítés a női mosdóból férfiassága miatt kizavart leszbikusnak

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

férfi nőEgy amerikai leszbikus akit egy Greenwich Village-i étterem női mosdójából tessékeltek ki mert túl férfiasan nézett ki csütörtökön pert nyert. A megítélt összeg több mint öt és fél millió forint.

Khadijah Farmer azt a biztonsági céget perelte be tavaly melynek alkalmazottja kiutasította a mellékhelyiségből. Nemi diszkrimináció miatt pereltek mivel azért küldte ki az alkalmazott mert szerinte egy "férfi" ment be a női mosdóba.

"Nagyon boldoggá tesz, hogy az étterem helyesen döntött,"-mondja annak kapcsán Miss Farmer, hogy az étterem nemi érzékenység fejlesztő tanfolyamra küldi embereit.

Farmer a barátnője és egy ismerősük a városi meleg parádé után tért be az étterembe tavaly júniusban. A látogatásuk csúfos véget ért mivel a kidobóember nem volt hajlandó megnézni Khadijah igazolványát mely tanusította volna, hogy nő.

khadijah farmer

"Természetesen azt nem vitatjuk, hogy férfias a megjelenése,"-nyilatkozta a transzneműek jogainak védelmét ellátó helyi alapítvány vezetője.

Khadijah azt mondja az eset hatására sem fog változtatni a megjelenésén. "Jól érzem magam a bőrömben. Megtaláltam magam és évek óta így élek." Farmer kisasszony egy olyan étteremben dolgozik ahol "nem-semleges mosdók" vannak és elmondása szerint nem fog egyhamar visszatérni az étterembe ahol meg sem hallgatták. "Jó érzés nyíltan beszélni erről. Ha ilyesmi történik valaki mással nekik is ezt kellene tenni."-teszi hozzá.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook