Idén is lesz Pozsonyban LMBT Pride

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Pride Bratislava pride bratislava

Idén 8 napos lesz a Rainbow Pride Pozsony, melynek keretében a felvonulás június 9-én kerül majd megrendezésre a városban. A szervezők 2012-re még színesebb programot ígérnek kulturális kísérőrendezvényekkel melyeknek csúcspontja természetesen a város központján áthaladó felvonulás lesz majd. A szervező Queer Leaders Forum azzal magyarázza az ismételt megrendezést, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereknek nincsenek egyenlő jogaik és a politikusok sem fordítanak rájuk figyelmet ami persze kihat az egész társadalomra.

„A Szlovák Köztársaságot magával ragadta az úgynevezett 'Gorilla' jelenség, elégedetlen emberek tüntetnek a tereken országszerte. Az LMBT emberek is elégedetlenek, nem pusztán azért mert ez rájuk ragadt hanem azért is mert több mint tíz éve folyton azt mondják nekünk a szlovák politikusok, hogy nem ez a megfelelő idő a problémáink megoldására és az azonos nemű kapcsolatok egyenlő elismerésére. Azt mondják a társadalom nincs készen rá és a hagyományos családok is bajban vannak. De az igazság az, hogy ők maguk teszik tönkre a leginkább a családokat és nem csak a heteroszexuálisokat. Itt már nem számítanak a kifogások többé. Nincs jogunk legitim párkapcsolatban élni, nem fogadhatjuk örökbe a partnerünk gyermekeit, mérgesek vagyunk mert szisztematikusan és folyamatosan a szőnyeg alá söprik ezeket a kérdéseket politikai akarat hiányában és ezért vonulunk idén is” - mondja az esemény főszervezője, Romana Schlesinger.

„A szlovák leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek és a hozzánk közel állóak, a heteroszexuális szüleink, testvéreink és barátaink is belefáradtunk a politikai helyzet alkalmatlansága és nem megfelelősége miatti folytonos várakozásba. Jogokat akarunk a családunk és a gyermekeink egyenlőségét követeljük.” - kommentálta a politikai közönyt a Rainbow PRIDE Bratislava egyik szervezője.

A Rainbow PRIDE Bratislava 2012 Szlovákia felvonulása a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek jogaiért. Célja, hogy teljes lehessen az LMBT emberek és családtagjaik élete, hogy felhívja a figyelmet a meglévő problémákra és a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek hiányzó jogaira valamint, hogy szilárd állami támogatást szerezzen az LMBT emberek által minden nap elszenvedett diszkrimináció és szociális stigmatizáció elleni küzdelemhez.

Végül de nem utolsósorban célunk még, hogy az LMBT közösség büszkeségét vidáman és közösen ünnepelhessük. Szervezői a Queers Leaders Forum mint polgári társaság és egy informális aktivistákból álló csoport.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook