Újabb orosz városban tiltják be a homoszexualitás reklámozását

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Szentpétervár tiltás

A szibériai Novoszibirszk Oroszország harmadik legnépesebb városának képviselői, csütörtökön arról döntöttek, hogy törvénnyel tiltják a homoszexualitás kiskorúak körében történő reklámozását. A törvényjavaslat kidolgozásán egy külön erre a célra létrehozott munkacsoport dolgozott.

A kiskorúak körében deviáns magatartásformákat népszerűsítőkre 4-5000 rubelig (37 ezer forint), vállalatokra pedig 400-500 ezer rubelig (3.7 millió forint) terjedő bírságot szabhatnak ki. Március 17-én Szentpéterváron is hasonló törvényt fogadtak el nagy többséggel a képviselők, amelyet szintén a kormányzó Egységes Oroszország párt terjesztett elő. A novoszibirszki törvény sokkal szigorúbb a vállalatokkal szemben. Hasonló rendeletek már érvényben vannak Asztrahán és Rjazany területen is. Az Orosz Ortodox egyház üdvözölte a törvény elfogadását és reményét fejezte ki, hogy az országos szinten is elfogadásra kerül. Tavaly decemberben Dmitrij Kozak miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy meg kellene fontolniuk, hogy ezt a törvény országos szinten is elfogadják.

Jogvédő szervezetek részéről, valamint brit és amerikai részről is elítélték a szentpétervári döntést. A világhírű énekesnő Madonna is élesen bírálta a törvényt és elmondta, hogy augusztusi pétervári látogatása során támogatni fogja a meleg közösséget - ezt a hivatalos Facebook oldalán írta az énekesnő. Elmondta, hogy azért megy Szentpétervárra, hogy erőt és inspirációt adjon azoknak, akik elnyomva érzik magukat. Marija Hessen orosz származású amerikai újságíró, író a New York Times internetes kiadásában vezetett blogjában felszólította a turistákat és a hírességeket, hogy bojkottálják Szentpétervárt. Az 1981-ben az USA-ba emigrált zsidó származású Hessen, aki nyíltan vállalja másságát, többször is bírálta Vlagyimir Putyint. 1991-ben visszaköltözött Moszkvába és újra felvette az orosz állampolgárságot.

oroszhirek.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook