Szentpéterváron betiltották a "homoszexualitás népszerűsítését"

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Szentpétervár tiltás

A nemzetközi felháborodás ellenére a szentpétervári városi törvényhozás úgy döntött, hogy megtiltja a "homoszexualitás népszerűsítését".

A törvényjavaslatról még tavaly november elején szavaztak először a képviselők, amelyet a kormányzó Egységes Oroszország párt terjesztett elő. A kiskorúak körében deviáns magatartásformákat népszerűsítőkre 5000 rubelig (37 ezer forint), vállalatokra pedig 50 ezer rubelig (370 ezer forint) terjedő bírságot szabhatnak ki. A legnagyobb mértékű bírságot a szodomiát népszerűsítő vállalatokra szabhatnak ki, amely akár fél millió rubel is lehet (kb 3.7 millió forint). Tavaly decemberben Dmitrij Kozak miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy meg kellene fontolniuk, hogy ezt a törvény országos szinten is elfogadják. Jogvédő szervezetek részéről, valamint brit és amerikai részről is elítélték a szentpétervári döntést.

A homo-, bi- és transzszexualitásról szóló felvilágosító anyagok is tilalom alá esnek. A döntés bírálói szerint ez a többi között az AIDS-megelőzést is nehezíti.

Az önkormányzat vita nélkül, harmadik és egyben utolsó olvasatban 29 támogató és 5 ellenző szavazattal fogadta el a javaslatot. A törvény támogatói a gyerekek védelmének szükségességével indokolták a kezdeményezést. Hasonló jogszabály lépett életbe Arhangelszkben és Rjazanyban.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook