Belgium új miniszterelnöke homoszexuális

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

belgium meleg politika

Megállapodásra jutott egymással az új belga kormány összetételéről tárgyaló hat politikai párt - jelentette hétfőn a belga média.

Az Elio Di Rupo vallon szocialista pártvezető által irányított kormányban 12 miniszter lesz. A kormánykoalíció részese a három nagy hagyományos politikai család - a jobbközép kereszténydemokrata, a balközép szocialista, valamint a liberális irányzat - flamand, illetve vallon vezető pártja. Az így létrejövő "kétszer hármas koalíció" parlamenti ellenzéke egyfelől az elszakadáspárti flamand nacionalistákból, másfelől a flamand és a vallon zöldekből tevődik össze.


Elio Di Rupo

Több mint három évtizede nem volt példa arra, hogy a kétnyelvű országot egy francia anyanyelvű politikus irányította volna. Di Rupo 1996-ban coming outolt mikor azzal vádolták, hogy fiatalkorú fiúkkal létesített szexuális kapcsolatot. Akkoriban úgy gondolta ha nem sikerül tisztáznia magát akkor lehet véget vet az életének. Életrajzírójának így mesélt az előbújásáról: "-"Az utcán egy újságíró utánam kiabált, hogy "azt mondják homoszexuális!" Megfordultam és visszakiabáltam neki: -"Igen. És akkor mi van?" Azt a pillanatot sosem felejtem el... Pár másodpercig néma csend volt... Annyira meglepődtek az emberek a válaszomtól, hogy elfelejtettek lökdösődni is. Ez egy egyszerű és igaz válasz volt."

Karrierjét úgy tűnik nem befolyásolta nyíltsága és a leszbikus Jóhanna Sigurðardóttir után (aki 2009-ben lett Izland miniszterelnöke) ő a világon a második nyíltan meleg miniszterelnök.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook