Feltették a világhálóra a homofóbiát büntető olasz törvény ellen szavazó meleg politikusok névsorát

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

olaszország meleg

Interneten megjelent azoknak az olasz politikusoknak a névsora, akik állítólagos meleg létükre nemmel szavaztak a homofóbiát büntető törvényre. A miniszterek neveit is tartalmazó listát egy névtelen szervezet hozta nyilvánosságra.

Az olasz jobbközép kormányerők tíz ismert politikusának a nevét tartalmazza a világhálón közzétett lista. "Leleplezzük a láthatatlan homoszexuálisokat. Azokat, akik júliusban a római parlamentben nemmel szavaztak a homofóbia büntetését szorgalmazó törvényjavaslatra, miközben ők maguk is melegek"- nyilatkozta Aurelio Mancuso, az Equality Italia olasz jogvédő szervezet elnöke. Ugyanakkor tagadta, hogy ő állna az névtelenek által külföldön bejegyzett internetes oldal mögött.

A listán a kormánypárt Szabadság Népe (PdL), a szövetséges Északi Liga és a Kereszténydemokrata Unió (UDC)  magas beosztású politikusai szerepelnek, közöttük a Silvio Berlusconi jobbkezeként ismert Gianni Letta, a miniszterelnöki hivatalt államtitkára, Paolo Bonaiuti a kormányfő szóvivője; Roberto Formigoni, Lombardia tartományi elnöke és Roberto Calderoli, az Északi Ligának a közigazgatás egyszerűsítéséért felelős minisztere.

A névsort közlő honlap semmilyen bizonyítékkal nem szolgál állításaira, csak hangoztatja, hogy igazságot akar szolgáltatni azoknak, akik nem tudnak védekezni Olaszország "álszent és gonosz" politikusaival szemben. A weboldal kezdeményezői előzetes üzenetükben azt ígérték, ha mostantól támadás éri a melegeket, hasonló listát közölnek az olasz egyház és média meleg tagjairól is.     Az olasz melegegyesületek elhatárolták magukat. Az Arcigay értelmetlen sárdobálásról beszélt. A Gay Center szóvivője szerint az egyetlen meglepetés az lenne, ha Silvio Berlusconiról derülne ki, hogy meleg. A Gay.it olvasóinak 75 százaléka helyeselte a névsor publikálását, 25 százalék úgy látta, a botránykeltés káros a melegekre. Az olasz adatvédelmi biztos bejelentette, vizsgálatot indít az érintettek személyiségi jogainak megsértése miatt.     A törvényjavaslatot Paola Concia, az ellenzéki Demokrata Párt (PD) meleg képviselője nyújtotta be arról, hogy az olasz büntetőtörvénykönyvbe a homofóbiát súlyosbító körülményként vezessék be. Az utóbbi három év alatt másodjára  előterjesztett javaslatot az olasz jobbközép kormánykoalíció leszavazta.

http://listaouting.wordpress.com

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook