Zaklatják az izraeli hadsereg meleg és leszbikus katonáit

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg katonák hadsereg

Az izraeli fegyveres erők meleg és leszbikus katonáinak több mint 40 százalékát érte nemi zaklatás katonai szolgálata alatt - állapította meg az Izraeli Meleg Ifjúság nevű szervezet nemrég végzett vizsgálata, amely 364, jelenleg is a fegyveres erőknél szolgáló vagy tavaly leszerelt meleg és leszbikus fiatal megkérdezésével készült.

A Háárec című lap keddi számában közölt felmérésben 40 százalék számolt be szóbeli és 4 százalék fizikai zaklatásról. A felmérésben részt vevők 45 százaléka szerint igen gyakoriak a homofób megjegyzések abban az egységben, ahol szolgálnak vagy szolgáltak. A harcoló egységeknél lévők még nagyobb gyakorisággal hallottak ilyeneket (59 százalék).

A válaszolók 63 százaléka a civil életbeli barátainak beszélt nemi hajlamáról, katonatársai vagy közvetlen felettese előtt viszont csak 32 százalék fedte föl azt. A vizsgálat készítői szerint a hadsereg sokat tett azért, hogy javuljanak a meleg katonák szolgálati körülményei és a parancsnokok ismeretei az ezzel kapcsolatos ügyekben.

A fegyveres erők szóvivői hivatala a felmérést illetően közölte, hogy mivel nem a hadsereg végezte azt, nem fűzhet megjegyzést az adatokhoz. "Annyit mondhatunk, hogy a fegyveres erőkön belüli visszaélésekről szóló bejelentéseket megfelelően kezeljük. A hadsereg besoroz mindenkit, aki alkalmas, nemi hajlamától függetlenül" - hangoztatta az izraeli hadsereg szóvivői hivatala.

Forrás: MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook