Alkotmányos a melegek jogainak korlátozása

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg kapcsolat franciaország

Franciaország alkotmányosnak minősítette az azonos neműek házasságának tiltását. Az alkotmánytanács egy regisztrált élettársi kapcsolatban élő leszbikus pár kérésére foglalkozott a kérdéssel, akik négy gyermekük számára szerettek volna nagyobb jogbiztonságot nyújtani.

 

 

Az országban a jobbközép kormánypárt ellenzi, a baloldali ellenzék támogatja a homoszexuálisok házasságának engedélyezését. Egy új felmérés szerint az elmúlt öt évben az emberek véleménye radikálisan megváltozott ebben a kérdésben Franciaországban, ma a többség támogatná az azonos neműek házasodáshoz való jogát. Érdekesség, hogy nem többen támogatják, hanem kevesebben ellenzik azt. 2006-ban és most is a megkérdezettek 51%-a támogatta a melegeket, most mindössze 35%-uk ellenzi a házasságot azonos neműek között az öt évvel ezelőtti 45%-hoz képest.

Franciaországban 1999 óta van lehetőségük regisztrált élettársi kapcsolatot kötni a melegeknek, de ez kevesebb joggal jár, mint a házasság. Európában a melegek Belgiumban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban és Spanyolországban köthetnek törvényesen házasságot. Európán kívül Dél-Afrikában, Argentínában, Kanadában és az USA néhány tagállamában élhetnek ezekkel a jogokkal.

 

pinkvanilla.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook