Ünnepeljük a biszexualitás napját!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

biszex biszexualitás

Ez a nap vagyis szeptember 23.-a a biszexuálisok, pánszexuálisok valamint barátaik és támogatóik részéről felhívás a biszexuális közösség és kultúra  elismerésére.

Az ötlet három a biszexuálisok jogaiért küzdő amerikai aktivista a Maine-i Wendy Curry, a Florida-i Michael Page és a Texas-i Gigi Raven Wilbur agyából pattant ki 1999-ben.

A biszexualitás ünnepét mindazok az előítéletek és a hátrányos megkülönböztetés hívta életre, amelyet a biszexuálisok szenvednek el mind a heteroszexuális és a bővebb LMBT közösség részéről. Ebben élesen elkülönül az általános LMBT eseményektől. Amíg a meleg és leszbikus közösség egyre erősebb és láthatóbb a biszexuális közösség is erősödött, de bizonyos értelemben még mindig láthatatlan. Az "alapítók" szerint az egyik oka ennek az, hogy a társadalom automatikusan besorolja a kézenfogva sétáló párokat heteronak vagy melegnek, attól függően, hogy milyen neműnek látszanak a páros tagjai.

Eleinte csak olyan helyeken tartották ahol erős biszexuális közösség volt, de ma már világszerte ünneplik. Kanadától Europán át Japánig és még Ausztráliában is vannak rendezvények.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook