Melegnek lenni nem nagy bűn

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg afrikaEgy fiú aki úgy viselkedik 'mint egy lány' és azonos neművel van romantikus kapcsolatban ... ez a legrosszabb dolog amit lehet mondani rá?

A kérdés komoly vitákhoz vezethet. Homoszexualitás szexuális kapcsolatra utal azonos nemű emberek között. Ez a tény mindig problémákat okoz, különösen fekete közösségekben.

Az embereknek különféle véleményük van a homoszexualitásról, általában negatív. A legtipikusabb: a melegség természetellenes és a homoszexualitás nem afrikai dolog.

 

Bár néhányan állítják, hogy a homoszexualitást nyugatról hozták Afrikába, valójában több afrikai kultúrkörben is régi hagyományai vannak. Az Encarta (ez egy digitális multimédiás enciklopédia) szerint a legrégebbi bizonyíték egy 2000 éves festmény melyen férfiak létesítenek szexuális kapcsolatot férfiakkal.

Legalább 70 különböző szó van afrikai nyelveken férfiakra és nőkre akik homoszexuális kapcsolatban élnek. Az afrikai társadalmak a történelem folyamán tolerálták a homoszexuális embereket, még ünnepelték is őket, sokféle módon.

A www.southafrica.org.za szerint a szexuális orientáció ( akár heteroszexuális, homoszexuális vagy biszexuális) nem választás kérdése. A legújabb tanulmányok szerint a szexuális orintáció rendelkezik egy genetikai vagy biológiai összetevővel és valószínűleg röviddel a születés előtt lesz meghatározva.

Mint a heteroszexuálisok a melegek és a leszbikusok is a fejlődésük során fedezik fel a szexualitásukat. Nem toborozzák őket, nem kényszerítik és nem is tanítják őket homoszexuálisnak lenni.

Az egyetlen választás melegek és leszbikusok számára hogy vagy őszintén élik az életüket vagy nem, hogy meg akarnak e felelni lehetetlen társadalmi elvárásoknak.

Akármennyi bizonyíték is kerül felszínre, sokan még mindig nem ismerik el, hogy a melegek is teljes jogú tagjai a társadalomnak.

A homoszexualitáshoz való negatív hozzáállás táptalaja lehet előítéleteknek, gúnynak, zaklatásnak, diszkriminációnak, bántalmazásnak, kínzásnak sőt még gyilkosságnak is.

A szerző nyíltan meleg.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook