A Company Pride Platform 2010-es nemzetközi LMBT üzleti konferenciája utat nyit a közösségek között

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

company pride platformcompany pride

A hollandiai székhelyű Company Pride Platform Foundation (Vállalati Büszkeségi Platform Alapítvány) egy LMBT (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek) non-profit szervezet, amely a multinacionális vállalatok LMBT alkalmazotti hálózatait képviseli. Éves konferenciáját az IGLCC-vel (Nemzetközi Meleg és Leszbikus Kereskedelmi Kamara) közösen tartotta június elején, Amszterdamban.


Hans van Scherpenzeel úr, a Shell LMBT alkalmazotti hálózatának ügyvezetője és végrehajtó megbízottja, beszámolt arról, hogy a Shell elkötelezte magát az LMBT sokszínű jelenléte mellett, továbbá részletesen bemutatta az LMBT közösséggel való szoros együttműködés üzleti vonatkozásait. Belinda Pyke, az Equality between Men and Women (Férfiak és Nők Közötti Egyenlőség), az Action Against Discrimination (Lépések a Diszkrimináció Ellen), és a Civil Society (Polgári Társadalom) képviselője az Európai Bizottság részéről arról beszélt, milyen szerepet vállal az EU az európai vállalatok ösztönzésében azért, hogy azok felismerjék a sokszínűség értékeit. Beszédében körvonalazta a Bizottság 2010-es projektjét is, amelynek célja a jövőben is a munkahelyek sokszínűség-menedzsmentjének előmozdítása érdekében szerveződő, önkéntes kezdeményezések támogatása. Az LMBT alkalmazottak felvétele nagyon erős üzleti szempont. Tanulmányok kimutatták, hogy bár az LMBT dolgozók 50%-a nem hozza nyilvánosságra nemi identitását a munkahelyén, a munkaerő mégis 5-10 %-kal termelékenyebb az LMBT-t elfogadó környezetben.

A 10 európai LMBT szervezet képviselői egy kerekasztal-beszélgetésen is részt vettek, amelyet a holland Belügyminisztériumtól érkezett Willem Pedroli vezetett. Ennek során megvitatták saját célkitűzéseiket és az elkövetkező évtizedre vonatkozó várakozásaikat, továbbá foglalkoztak a napjainkban az LMBT-közösséget érintő legaktuálisabb témakörökkel, köztük azzal, hogyan őrizheti meg a közösség a vállalatok prioritáslistáján betöltött szerepét a gazdasági világválság idején. A konferencia egyik fénypontját jelentette az a bejelentés, miszerint az IBM érte el a legmagasabb pontszámot az IGLCC Nemzetközi Üzleti Egyenlőségindexén, ezzel pedig a világ leginkább LMBT-barát vállalatának mondhatja magát. Az innovatív „LMBT talkshow-k” programsorozat olyan témákkal foglalkozott, mint a „Transzneműek helyzete az üzleti életben” és „Globális LMBT vállalati felelősségvállalás”. Ez a jelentős esemény nem csupán két fejlődőben lévő szervezetet, a CPP-t és az IGLCC-t hozta össze, de itt találkozhattak egymással a szakértők, a média képviselői, az LMBT-közösség tagjai és vállalati, kormányzati vagy civil szervezetektől delegált, heteroszexuális szövetségesei.

Equality News

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook