AIDS LifeCycle - kerekezés a HIV/AIDS ellen

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

aids life cycleaids lifecycle

Több, mint 1900 ember indult neki az 545 mérföldes, San Francisco-tól Los Angeles-ig terjedő hétnapos versenynek, ami része az immár kilencedik alkalommal megrendezett évenkénti AIDS/LifeCycle kerékpáros versenynek, melynek célja a pénzgyűjtés mellett, hogy felhívják a figyelmet a betegség megelőzésére és gyógyítására.

Az idei verseny a kilencedik, és a L.A. Meleg és Leszbikus Központ és a San Francisco-i AIDS Alapítvány által nyújtott HIV/AIDS szolgáltatásokat támogatja, kevesebb résztvevőt vonzott, mint a tavalyi verseny, amikor is 2.200 biciklista vágott neki a távnak és 11 millió dollár gyűlt össze. De a szervezők azt mondják, hogy a nyeregbe szállt versenyzők részvételükkel több, mint 10 millió dollárt gyűjtöttek össze, s így az egy főre jutó adomány összege magasabb volt, mint múlt évben.

"Ezen kívül ebben az évben több volt az új jelentkező," - mondta el Debra Holtz, az AIDS Alapítvány szóvivője. "Ez egy elismerés, hiszen a probléma minnél szélesebb körben való megismertetése legalább olyan fontos, mint az adományok gyűjtése."

aids lifecycle

Wes Daniel a HIV miatti komplikációk miatt veszítette el 2004-ben partnerét, akivel akkor már 11 éve együtt voltak. Daniel most először vesz részt az AIDS/LifeCycle versenyben, ezzel tisztelegve partnere emlékének és azért is, hogy kihangsúlyozza az egészséges életvitel fontosságát. Amikor egy évvel ezelőtt Daniel elkezdett edzeni a versenyre, még 60 fonttal súlyosabb volt, teljesen ki volt menve a formájából.

"Úgy gondolom, hogy az embereknek fontos tudniuk róla, hogy az egészségük megőrzése elsősorban a saját kezükben van és igaz, hogy a HIV nem gyógyítható, de sok dolog van, amit megtehetnek annak érdekében, hogy megóvják magukat a fertőzésektől, ami segít abban, hogy megbírkózzanak a HIV-vel járó szégeynérzéssel," - mondta Daniel.

A résztvevők életkora 18 és 82 között mozog és fizikai erőnlétük is nagymértékben eltér. de akár meleg akár heterok, akár HIV pozitívak, akár HIV negatívak, egyformán elkötelezettek a HIV vírus ellen folytatott küzdelemben. Minden egyes induló legalább háromezer dollárt (többségük több mint négyezret) fizetett a részvételért támogatás formájában. 2002-es indulása óta az AIDS/LifeCycle résztvevői több mint 60 millió dollárt gyűjtöttek az AIDS ellenes harcra ezzel a világ legnagyobb évente megrendezésre kerülő HIV/AIDS adománygyűjtő rendezvényévé téve a kerekezést.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook