A pápa újra a melegházasság veszélyeire figyelmeztet

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

benedek pápahomofób

Benedek Pápa a melegházasságot és az abortuszt "a közjó elleni halálos fenyegetésnek" bélyegezte Portugáliában tartott beszédében. Az egyházfő négy napos látogatáson tartózkodik az országban és Fatima-ban, a portugáliai Lourdes-ben 500.000 embernek tartott istentiszteletet.


Fatima a katolikusok egyik legkedveltebb zarándokhelye Portugáliában. A hely azután vált híressé, hogy 1917-ben három pásztorgyerek azt állította, hogy Szűz Mária látomás formájában megjelent nekik. A katolikus hívők a világ minden tájáról ellátogatnak ide csodás gyógyulást remélve és hogy imádkozzanak.

A mai istentiszteleten a Pápa felszólította a hívőket, hogy a papság és az egyház segítségével küzdjenek az abortusz és a melegházasság ellen, melyet "napjaink legalattomosabb, a közjó ellen irányuló halálos fenyegetésének" nevezett.

Az abortuszt "tragédiának" nevezte és felszólította a hívőket, hogy védjék meg "a házasság intézményét, mely egy férfi és egy nő között létrejövő eltéphetetlen kötelék".

Portugáliában az év elején engedélyezték törvényesen a melegházasságot. Januárban, közvetlenül azután, hogy a parlament elfogadta a törvényjavaslatot, a Pápa a férfiak és nők közötti természetes különbségek elleni támadásnak minősítette a melegházasságot.

Legutóbb a Pápa az angol Egyenlőségi Törvényt bírálta, mely tartalmazott melegjogokra vonatkozó intézkedéseket is. Azt mondta, hogy az egyház védelmében foganatosított intézkedések nem tekinthetők diszkriminatívnak amikor a tagok felvétele a "természet törvényei ellen valók".

A Pápa ilyetén kirohanása után az angol kormány meghátrált attól, hogy az intézkedéseket keresztül vigye.

A Pápa szeptemberben tervez négynapos látogatást Angliába, annak ellenére, hogy számtalan csoportosulás dühösen reagált a Pápa meleg-, abortusz-, és nő ellenes megnyilvánulásaira.

2008-ban, egy év végi beszédében az egyházfő azt mondta, hogy a meleg emberek létezése legalább akkora veszélyt jelent az emberiségre, mint az esőerdők kiírtása és a transznemű emberek elfogadásával, ezzel pedig a nemek összekuszálódásával az emberi fajt a pusztulás fenyegeti.

Elítélte a HIV megelőzés érdekében történő óvszer használatot, mert szerinte ez csak súlyosbítja a problémát.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook