Ma van a Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

homofóbia,transzfóbia fóbia

A "Média a Homofóbia Ellen" (Medias Against Homophobia) kezdeményezéshez 4 konitnensről, 22 ország 28 médiuma csatlakozott idén és publikálja ugyanazt a közleményt a mai napon.


A világ több mint 80 országában a homoszexualitás még mindig törvényellenes. Némely országokban a törvény börtönnel sújtja a melegeket. Hét országban halálbüntetés jár érte. Azokban az országokban, ahol a homoszexualitás legális, a diszkrimináció és a fizikai bántalmazások még mindig gyakoriak. Rosszabb a helyezet a transzneműek esetében, akik láthatóak, valamint a leszbikusoknál, akik valamelyest láthatatlanok a többségi társadalom számára. Vannak országok, ahol a helyzet javul, de attól tartunk, ez is csak átmeneti. Máshol a helyzet egyre rosszabb évről-évre.

Minden évben május 17-én, a Homofóbia és Transzfóbia elleni világnap mindenkit arra szólít fel, hogy további kezdeményezésekre és cselekvésre van szükség. A világ mintegy 60 országában, minden kontinensen, Albániától Zimbabwéig különböző rendezvényeken (kiállításokon, vitákon, TV és rádióprogramokban, stb.) egyesületekkel, szervezetekkel, önkormányzatokkal és kormányokkal közösen hívjuk fel a figyelmet az előttünk álló feladatokra.

Május 17-én a Homofóbia és Transzfóbia elleni világnapon azt kérjük a politika mindegyik szereplőjétől, hogy harcoljanak a szexuális orientáció és identitás elleni diszkrimináció és az erőszak minden fajtája ellen, és minden állampolgárt pedig arra bátorítunk, hogy mutassa meg, ez a nap lehet a remény, a sokszínűség és a béke napja, valóban mindenki számára.

pinkvanilla.hu
dayagainsthomophobia.org

média a homofóbia ellen

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook