Tovább erősödő homofóbia Afrikában

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

szenegál Homofóbia

Eddig is tudtuk, hogy sok Afrikai országban hihetetlen homofóbia uralkodik, de most újabb elképesztő dolgokra derült fény. Szenegálban ugyanis a megalázást újabb szintre emelték: halott emberek testének meggyalázása történt több esetben is.


Az interneten bizonyítékok is napvilágot láttak azt illetően, hogy Madieye Diallo frissen eltemetett testét kiásták sírjából és szülei háza elé vitték. Diallo meleg volt és a HIV áldozata lett. Az eset óriási pánikot keltett a meleg férfiak körében. Az áldozat egyik barátja, aki szintén HIV pozitív azt mondja az eset után napokra szobájába zárkózott. Attól fél vele is ez történhet halála után. Vajon a szülei eltemethetik-e majd egyáltalán?

dialloValaki aki ott volt a temetésen arról beszélt, hogy a szülei tudták, hogy a fiúk meleg volt mégsem tettek ez ellen semmit. Ezért aztán, amikor meghalt biztosak szerettek volna lenni azt illetően, hogy a fiú bűnhődik. Szerintük ugyanis a homoszexuális férfiak nem érdemlik meg, hogy temetőbe kerüljenek, a testüket ehelyett inkább csak kidobni kellene, mint a szemetet.

Az elmúlt 2 évben legalább négy melegnek vélt férfit exhumált hasonló módon a csőcselék Szenegálban. A Nemzetközi Meleg és Leszbikus Emberjogi Bizottság arra hívja fel a figyelmet az esettel kapcsolatban, hogy amikor egy demokratikus államban ilyesmi történik az mindig aggodalomra ad okot. Különösen sokkoló, hogy mindez Szenegálban történik mivel eddig toleráns országnak számított a többihez képest.

Bár a homoszexualitás maga illegális Szenegálban, de 2008 februárjáig nem üldözték a melegeket. Akkor fényképek jelentek meg a sajtóban egy meleg esküvőről és ez nagyon negatív visszhangot váltott ki. Diallo is ott volt ezen az esküvőn és látszott a fotókon. Ezután bujkálni kezdett és ekkor hagyta abba a gyógyszereinek a szedését, mivel orvoshoz sem mert már járni. Amikor a szülei kórházba vitték már nagyon rossz állapotban volt. Amikor május 2-án meghalt, a szülei egy közeli mecsetbe vitték, de amikor ott megtudták, hogy Diallo meleg volt megtagadták a holttest előkészítését a temetésre. A rokonai ekkor gyorsan elvitték a temetőbe, ahol a temetés után sem hagyták nyugodni az emberek.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook