A klinikai kísérletekből kizárják a leszbikusokat és a melegeket

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleg, leszbikus Kísérlet

Kutatók olyan jelentést hoztak nyilvánosságra, amelyből egyértelműen kiderül, hogy a meleg férfiakat és a leszbikus nőket gyakran kizárják a szexuális funkciókkal kapcsolatos és alkalmanként más egyéb kutatásokból is.


A New England Journal of Medicine-ben publikált írásukban a szerzők azt mondják, hogy a kizárások tudományos alapjai, már ha egyáltalán van nekik olyan, nem egyértelműek. -"A kutatóknak alaposan mérlegelt tudományos okokra kellene hivatkozniuk, amikor szexuális beállítottság alapján hoznak létre kizárási kritériumot."-teszik hozzá.

Vizsgálódásuk során az elemzők az amerikai kormány adatbázisában (Clinicaltrials.gov) kerestek olyan kísérleteket, amelyek leírásában szerepeltek a "párok", "merevedési zavar" vagy a "hipoaktivitás" (A hipoaktív szexuálisvágy-zavar jellemzője a csökkent vagy teljesen hiányos libidószint.) 243 vizsgált tanulmányból 37, illetve 15 százalékukban, kifejezetten kizárták a meleg férfiakat illetve a leszbikus nőket.

Más fajta kísérletek esetében, mint például az asztmával kapcsolatos tanulmányok esetében egy esetben sem zárták ki a homoszexuálisokat. De volt néhány olyan eset, amikor például azt vizsgálták, a családok hogyan kezelik a betegségeket, köztük egy olyan is, amely a hiperaktivitással volt kapcsolatban, a résztvevőktől elvárták, hogy "kölcsönös kapcsolatban álljanak egy ellenkező neművel."

A tendencia egyértelműen nyugtalanító, bár egyes tanulmányok valószínűleg a jóval korábbi vizsgálatok során használt kritériumokat használják folyamatosan. Amolyan másolásos alapon.

Természetesen lehet annak tudományosan indokolt oka, hogy kizárják a melegeket és leszbikusokat, de a kutatási eredményeiket publikálók szerint mindenképpen sokkal nyíltabban kellene a betegek számára nyilvánosságra hozni ezeket az okokat.

Az amerikai Egészségügyi Minisztérium rendelete szerint a nőknek és a faji illetve etnikai kisebbségek tagjainak megfelelő arányban szerepelniük kell a klinikai tesztekben és kutatásokban, hacsak nincs a kutatással kapcsolatos ok ez ellen. A rendelet nem foglalkozik közvetlenül a szexuális irányultsággal.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook