Teljes jogegyenlőséget kérnek az LMBTQ-közösségnek a Liberálisok

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

A Magyar Liberális Párt a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és queerek (LMBTQ) közösséghez tartozók számára teljes, az örökbefogadás és hazásság lehetőségét is magába foglaló jogegyenlőséget kér.

liberálisok

A párt ügyvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azzal érvelt, hogy az LMBTQ-közösség ma egy "társadalmi gettóban kényszerül élni".

Bősz Anett adatokat sorolt fel, amelyek szerint a melegek, leszbikusok és biszexuálisok közel 55 százaléka arról számolt be, hogy a munkahelyén hazudnia kellett a szexuális orientációjáról. A transzneműek 40 százaléka pedig azt állította, hogy emiatt veszítette el a munkahelyét - tette hozzá.

Az elmúlt hét év kormányzása során - a nyugat európai trendekkel ellentétben - Magyarországon egyre nagyobb a meleg közösség diszkriminációja, tagjait egyre több hátrányos megkülönböztetés éri - közölte bírálatként a politikus.

Azt is bejelentette, hogy Fodor Gábor pártelnök módosító javaslatokat nyújt be a Btk.-hoz. Ezek alapján, ha valakit egy adott csoporthoz való tartozás miatt ér támadás, akkor a bíróság nemcsak a garázdaság vagy a testi sértés tényét állapíthatná meg, de azt is kimondhatná, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt.

A politikus emlékeztetett arra, hogy pártjuk korábban meghirdette a jogtudatosság hónapját, amelynek most kezdik a negyedik munkahetét. Eddig a nemi valamint a származási alapú diszkriminációval illetve a fogyatékossággal élők hátrányos megkülönböztetésével foglalkoztak, most pedig az LMBTQ-közösség problémáira akarják felhívni a figyelmet.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook