MLP: mindenki számára egyenlő esélyeket és az azonos neműek házasságának elismerését kérjük

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint miközben a magyar kormány folyamatosan szabadságharcosként, a '48-asok örököseként jeleníti meg magát, lépéseivel szembemegy mindennel, amit ők képviseltek.

Magyar Liberális Párt

Az MLP keddi a budapesti Pilvax kávéház előtt tartott ünnepi megemlékezésén Fodor Gábor pártelnök azt mondta, hogy a kabinet szabad ország helyett despotikus országot épít, nemzeti önállóság helyett pedig csatlósszerepre kényszeríti Magyarországot. Míg a '48-asok a szabadságért küzdöttek, Orbán Viktor a szabadság ellenében hirdette meg illiberális politikáját - jelentette ki.

Hogyan lehet ünnepelni Széchenyit, Kossuthot, Petőfit, ha nem veszik komolyan azt, amiben ők hittek, miért hajtanak fejet az emlékük előtt, ha nem hallják meg a mának szóló tanításukat? - tette fel a kérdést.

Fodor Gábor azt mondta, hogy Orbán Viktor a szabadság ellenében hirdeti meg illiberális politikáját, a Liberálisok viszont egy oldalon állnak az egykori '48-asokkal, mert még hisznek a magyar szabadság ügyében. Kijelentette, hogy ha nemcsak a szobrokat, hanem a gondolkodó, cselekvő embereket is látják, akkor nem lehet kétségük afelől, hogy a forradalom hősei "ma a demokratákkal együtt követelnék ennek a kormánynak a leváltását". Hozzátette, még az akkori jelszavaikon sem kellene sokat változtatni, mert azok ma is aktuálisak.

Petőfi ma is megkérdezné, hogy rabok legyünk vagy szabadok, Kossuth ma is ugyanazokkal az érvekkel harcolna a sajtó szabadságáért, miközben a "fideszes oligarchák idején" Irinyi József legalább olyan hangosan követelné a törvény előtti egyenlőséget, mint 160 évvel ezelőtt - mondta. Legfeljebb annyi különbség lenne, hogy a márciusi ifjak ma megértőbben gondolnának vissza Ferenc József uralmára, mert az ő legfőbb bizalmasa, Metternich herceg "legalább nem járt Ibizára bulizni" - fogalmazott a pártelnök.

Végül arra kérte a megjelenteket, hogy higgyenek a magyar szabadság ügyében és tegyenek is érte.

Az eseményen, amelyen néhány tucatnyi szimpatizáns volt jelen, felszólalt Seres Artúr egyetemi hallgató, a Liberális Fiatalok Társaságának (LIFT) tagja. Saját 12 pontjukat ismertetve a többi között független iskolákat, több vállalkozót, kevesebb közmunkást, a törvények uralmát és a könnyűdrogok legalizálását követelte. Hozzátette, hogy a stadionok helyett kórházakat, mindenki számára egyenlő esélyeket és az azonos neműek házasságának elismerését akarják. Azt mondta, elutasítanak minden szélsőséget, a gyermekvállalás csak a családok döntése lehet, az egyházaknak pedig politizálás helyett karitatív és hitéleti munkát kell végezniük. Végül kijelentette, hogy az internethez való hozzáférés alapvető jogot, a Liberálisok pedig "több Európát, több uniót" szeretnének.

MTI/pinkvanilla.hu
MTI Fotó: Kallos Bea

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook