Budapest Pride - Garázdaság miatt eljárás indult a rendezvény három biztonsági őre ellen

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

budapest pride 2013 budapest pride

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csoportosan elkövetett garázdaság miatt eljárást indított az ellen a három biztonsági őr ellen, aki a szombati Budapest Pride felvonuláson, az Oktogonnál eltávolított egy kamionra felmászó ellentüntetőt a jármű tetejéről - közölte a főkapitányság a rendőrség honlapján hétfőn. A tájékoztatás szerint a rendőrség azonosította és elfogta a három férfit, és őrizetbe is vették őket.

Hozzátették: azt a férfit, aki felmászott a kamionra, még a helyszínről előállították, ugyancsak őrizetbe vették, és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrség kezdeményezte férfi bíróság elé állítását.


A BRFK rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indított az ellen az ellentüntető ellen is, aki Hősök terénél felállított kordont átugrotta és szitkozódott. A férfit a helyszínről szintén előállították.

További három ellentüntetőt azonosítottak azok közül, akik áttörték a felvonulás biztonsága érdekében felállított kordont a Hősök terénél, és berohantak az elzárt területre. El is fogták őket, és csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük. Mindhármukat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra - közölte a rendőrség.

Hírportálok híradása szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 50-100 ezer forint pénzjutalommal díjazza azokat, akik hiteles információval tudnak szolgálni a kamionra felmászó férfit eltávolító biztonsági őrök kilétéről.

Videofelvételek tanúsága szerint az egyik biztonsági őr többször belerúgott a kamion tetejére felmászó ellentüntetőbe.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook