A hagyományos családi értékek védelméért demonstráltak az Alkotmány utcánál

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

pride budapest pride

A hagyományos családi értékek védelméért demonstráltak mintegy harmincan "A család nevében" Facebook-csoport szervezésében szombat délután a Budapest Pride Fesztivál felvonulásával egy időben az Alkotmány utca Kossuth tér felöli oldalán. Az Alkotmány utca elejét kordonnal zárta le a rendőrség, ahol délután fél háromtól kezdődően kezdtek gyülekezni a demonstrálók.

A mintegy harminc ember a többi között olyan transzparenst hozott magával, amelyre az volt írva: "Boldogító másság; Heteró család". Egy nő olyan feliratú textilt tartott magánál, amelyen az volt olvasható: "Jézus mondja: térjetek meg! ... mert a bűn zsoldja a halál...". A demonstrálók fehér pólóban voltak, és nem hangoskodtak.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Facebook-csoport oldalán egyebek mellett az olvasható, hogy a rendezvényüket nem a közrend vagy bármiféle közösség ellen, hanem éppen ellenkezőleg, "a közerkölcs-, a család hagyományos értékei-, a gyermekek jogainak védelmében, a család ellen irányuló törekvésekkel szembeni társadalmi immunitás kibontakoztatása érdekében" szervezik. Véleményük szerint "a közrend és köznyugalom megzavarására elsősorban a Budapest Pride, másodsorban pedig az a rendőrség alkalmas, mely a homoszexuális lobbi által a hazai közélet szereplőire kifejtett nyomás miatt gyakorlatilag nem képes a munkáját elfogultság nélkül, a törvények által meghatározott elvek mentén végezni".

Később kisebb-nagyobb csoportok érkeztek a tüntetés helyszínre, köztük volt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere is, aki arról beszélt a kordonok mögött álló rendőröknek, hogy politikai szabadságjoga bemenni a felvonulásra. Követelte, hogy engedjék be, mert - mint fogalmazott - "a buzik kamionjára" akar felmenni, hogy megmutassa nekik a konzervatív értékeket.

A demonstráció helyszínén megjelent még Budaházy György, aki ellen terrorcselekmény vádjával folyik büntetőper.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook