Az MSZP tájékoztatást kér a rendőrségtől a felvonulás biztosításáról

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

MSZP  title= mszp

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője sürgős tájékoztatást kér Budapest új főkapitányától arról, hogyan kívánja a rendőrség biztosítani, hogy a szombati Budapest Pride felvonulást békésen megtarthassák. A szocialista Horváth Csaba Bucsek Gábornak címzett nyílt levelét az MSZP csütörtökön az MTI-nek is eljuttatta. Horváth Csaba emlékeztetett arra, hogy a felvonulással azonos időpontra és azonos helyszínre ellentüntetést is bejelentettek.

A politikus ezért sürgős tájékoztatását kér a július 1-től kinevezett Bucsek Gábortól arról, pontosan milyen szakmai előkészületeket tettek és tesznek a békés joggyakorlás biztosítására és a jogsértések megelőzésére.


Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője

Az MSZP-s politikus kérdését azzal indokolja, hogy "budapesti polgárként elvárásom, fővárosi képviselőként pedig kötelességem, hogy tisztában legyek azzal: a rendőrség a melegfelvonulás idején is megfelelően szavatolja a közbiztonság fenntartását, a felvonulók békés joggyakorlását és a főváros polgárainak háborítatlanságát".

Horváth Csaba azt írta, az elmúlt években többször is volt arra példa, hogy szélsőséges csoportok a békés felvonulókra támadtak, a rendezvény résztvevőinek megtámadása azonban elfogadhatatlan. Hozzátette: a Pride világszerte az egyenlőség, a sokszínűség, az elfogadás és a tolerancia ünnepe, a felvonulókat minden atrocitástól meg kell védeni.

Idén június 27. és július 6. között tartják a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség hagyományos fesztiválját, a 19. Budapest Pride-ot, amelynek keretében szombat délután Budapesten felvonulást tartanak.

A család intézményének népszerűsítésére létrejött "A család nevében" Facebook-csoport szombat délután a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkánál tart rendezvényt, ahonnan a Budapest Pride felvonulás indul.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook