Jogerősen életfogytig tartó fegyház a homofób gyilkosságért

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

ítélet ítélet

Emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Sz. Norbert vádlottat hétfőn a Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa, ezzel helybenhagyta a Debreceni Törvényszék korábbi, elsőfokú ítéletét - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel. A vádlott legkorábban 30 év után bocsátható feltételes szabadságra - tette hozzá Fórizs Ildikó.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott gyűlölettel viselkedett a melegekkel és a romákkal szemben. 2012 augusztusában telefonon vette fel a kapcsolatot a sértettel, aki Tiszaburán lakott, de Debrecenben is volt lakása.


Sz. Norbert a tárgyaláson

A vádlott elhatározta, hogy megöli a meleg férfit, ezért kést vett magához, továbbá egy váltás ruhát, hogy át tudjon öltözni, ha agyonszurkálja a sértettet, és véres lesz a ruhája. Egerlövő külterületén vetette fel magát a sértett kocsijába, majd Debrecenbe mentek a sértett lakásába.

A vádlott a férfit többször nyaktájékon szúrta, a menekülő és földre kerülő sértettet többször mellkason szúrta, majd hasára fordítva ötször hátba szúrta. Miután észlelte, hogy a férfi meghalt, lezuhanyozott, átöltözött, a véres ruháját szemeteszsákba tette, és a szobát nagyjából feltakarította. A szemeteszsákot a házból távozva a hulladékgyűjtőbe dobta, a lakás kulcsait pedig egy benzinkútnál dobta el.

Sz. Norbert a gyilkosság után két nappal további négy meleg férfival vette fel a kapcsolatot, de további lépéseket nem tett. A vádlottat a bűncselekmény elkövetése után négy nappal vették őrizetbe - ismertette a bírósági szóvivő.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook