Ünnepel a KDNP az azonos neműek házasságáról szóló horvát népszavazás után

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

kdnp KDNP

A KDNP a keresztény európai értékek győzelmének tekinti, hogy a horvát népszavazáson az emberek közel kétharmada támogatta a házasság "keresztény felfogás szerinti", egy férfi és egy nő közötti életközösségként való meghatározását. A KDNP üdvözli Horvátország lakosságának döntését, amelynek értelmében a házasság egy férfi és egy nő életközösségeként kerül be az ország alkotmányába.

A vasárnapi népszavazáson a horvátok 65,87 százaléka támogatta az erről szóló alkotmánymódosító javaslatot.

A KDNP a keresztény európai értékek győzelmének tekinti, hogy a voksolók közel kétharmada támogatta a házasság "keresztény felfogás szerinti", egy férfi és egy nő közötti életközösségként való meghatározását, a magyar alaptörvényben rögzítettekhez hasonlóan.

A KDNP szerint "Európa jövője szempontjából reménykeltő" az, hogy a 4,2 milliós Horvátországban 750 ezer aláírást gyűjtöttek a referendum kezdeményezői. Ez nemcsak a hagyományos értékek, nemcsak a horvát emberek, hanem az egyház győzelme is – írták.

Úgy értékelik: Horvátország igazolta, hogy Európában még mindig fontos "a természet rendjére épülő család és párkapcsolat értéke", miközben az azonos nemű párokat a horvát törvények alapján is ugyanolyan jogok illetik meg, mint az élettársi viszonyban élő heteroszexuálisokat. A horvát emberek bátor döntése is mutatja, hogy a magyar alaptörvény házasságfogalma szélesebb európai társadalomszervezési fundamentumon nyugszik – összegzett a kormánypárt.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook