AVON-kampány indul a családon belüli erőszak ellen - videók

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Avon kampány

Az AVON Magyarország figyelemfelhívó munkája idén novemberben stratégiai partnere, a NANE Egyesület szakmai közreműködésével folytatódik. A Carbon Group és a Café PR által megtervezett kreatív kampányban ismert férfiak: Geszti Péter, Kiss Gergő és Nagy Ervin mondják el véleményüket a családon belüli erőszakról, a Magyarországon jelenleg fennálló helyzetről.

A családon belüli erőszak még mindig tabu téma hazánkban, s a figyelemfelhívás fontos eleme a férfiak megszólítása, akik környezetükben sokat tehetnek a családon belül erőszak ellen azzal, hogy nem hunynak szemet elkövető férfitársaik viselkedése felett, s nyíltan elmondják a véleményüket erről a témáról. Erre buzdít minden férfit a Geszti Péter, Kiss Gergő és Nagy Ervin közreműködésével elkészített három reklámfilm üzenete, a kampányhoz kapcsolódó hirdetések, illetve a november 11-én induló Facebook applikáció. A kampány lezárása egybeesik a NANE Egyesület és civil partnereinek 16 Akciónap elnevezésű, évente visszatérő kezdeményezését megnyitó Néma Tanúk Felvonulással november 23-án, ahol részvételével mindenki kinyilváníthatja álláspontját a témát illetően.

Az AVON mint nőkért felelős vállalat világszinten stratégiai célkitűzésének tekinti a családon belüli erőszak elleni küzdelmet. Annak érdekében, hogy a témát napirenden tartsa, és nagyobb nyilvánosságot biztosítson ennek a súlyos társadalmi problémának, az AVON nemzetközi alapítványa (AVON Foundation for Women) elindította Speak Out Against Domestic Violence elnevezésű kezdeményezését, mely figyelemfelhívással, tájékoztatással, prevenciós törekvésekkel és segítő programokkal támogatja a családon belüli erőszak elleni fellépést. 2012 év végéig az AVON csak az Egyesült Államokban több mint 33 millió dollárt költött a kezdeményezés fenntartására. A hazánkban az AVON Magyarország által idén elindított kampány az anyavállalat által kidolgozott program részeként valósul meg.

2012-ben az AVON Magyarország csatlakozott Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnökének civil kezdeményezéséhez, melynek keretében 50 000, az ügyet támogató aláírás összegyűjtését tűzték ki célul. A példaértékű összefogás keretében 103 159 aláírás gyűlt össze, így a parlament napirendre tűzte a családon belüli erőszak kérdéskörét. A jogszabályról született döntés értelmében 2013. július 1-jétől a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásként szerepel a Büntető Törvénykönyvben.

„Az AVON-nak a nők bántalmazása elleni küzdelemben hosszú évek óta végzett munkája büszkeséggel tölt el bennünket, hiszen fontos eredményeket értünk el. Tudjuk azonban, hogy még nagyon sok feladat áll előttünk, az egyik legjelentősebb a társadalmi véleményformálás. Ez évi kampányunk, melyet civil partnerünkkel, a NANE Egyesülettel készítettünk el, ezt a célt szolgálja. Fontos, hogy megértsük: véleményünk kinyilvánításával is segíthetjük a küzdelmet. Mi NEMet mondunk a nők elleni erőszakra” – mondta el Gaál Melinda, az AVON Magyarország kommunikációs munkatársa.

AVON - Mondj nemet kisfilm - Geszti Péter

AVON - Mondj nemet kisfilm - Kis Gergely

AVON - Mondj nemet kisfilm - Nagy Ervin

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook