Vadai: aki a büntetésünk mellett szavaz, burkoltan a nőket bántalmazókat támogatja

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

dk Vadai Ágnes

Vadai Ágnes szerint aki hétfőn az Országgyűlésben megszavazza az ellene és - a hozzá hasonlóan függetlenként, a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló - Szűcs Erika ellen kilátásba helyezett büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti "egy nőverő jelenléte" és burkoltan támogatja is "ezt a magatartást". A képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóját annak kapcsán tartotta, hogy Kövér László házelnök Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíjának maximális összegű, 130 ezer forintos csökkentését javasolta, mert szerinte a képviselők a legutóbbi plenáris ülésen súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét.

Az ellenzéki politikusok - az ellen tiltakozva, hogy Balogh József parlamenti képviselő és polgármester lehet - múlt kedden monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelentek meg az ülésteremben, a páholyban lévő társaik pedig egy-egy lapot tartottak fel "Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" felirattal.

Kövér László határozati javaslata tükrözi a házelnök értékrendjét - jelentette ki Vadai Ágnes. Úgy folytatta: míg a parlamentben az "első zsidózásért 50 ezer forint jár, a második zsidózásért 70 ezer forint jár", addig egy "nőverő" elleni demonstrációért 130 ezer forint büntetést adnak. Ezzel Novák Előd büntetéseire utalt, amelyet a jobbikos politikus a szocionista szó használatáért, majd amiatt kapott, hogy cionista bizniszszektának nevezte a Hit Gyülekezetét.

Vadai Ágnes közölte, hogy ha a parlament elfogadja a házelnöki javaslatot, azzal valamennyi bántalmazottat megbünteti majd, mert azt üzeni nekik, hogy nem fontos az értük folytatott küzdelem.

A DK szerint viszont nem ülhet a parlamentben egy olyan ember, aki gyáva módon bántalmazza az élettársát, majd ezt egy állatra fogja - jelentette ki a volt fideszes, jelenleg független Balogh Józsefre utalva. A Demokratikus Koalíció addig akarja folytatni a nyomásgyakorlást, amíg Balogh József nem távozik a közéletből - mondta, hozzátéve: a DK a jövő hétre úgynevezett monoklis tüntetést szervez az ügyben.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook