A homofób gyilkos életfogytiglant kapott Debrecenben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

ítélet ítélet

Életfogytiglant szabott ki pénteken a Debreceni Törvényszék első fokon Sz. Norbertre, aki legkorábban harminc év múlva kerülhet feltételes szabadlábra. Tíz évre eltiltották a közügyektől, és meg kell térítenie a 486.496 forintos bűnügyi költséget.

A 25 éves egerlövői férfi 2012 augusztusában az egyik kereskedelmi televízió teletext oldaláról, egy meleg társkeresőn vette fel a kapcsolatot a gyógyszerésszel, akinek a debreceni lakására mentek, s amikor a férfi alsóneműre vetkőzött, akkor halálra szurkálta. A gyilkos előre kitervelte a gyilkosságot, váltóruhát is vitt magával, a vérest holmiját egy szelektív hulladékgyűjtőbe dobta, majd busszal hazautazott. Két nap múlva elfogták.

A vádirat szerint a bűncselekmény kiindulópontja az volt, hogy a vádlott gyűlölte a melegeket ("buzikat", ahogy a tárgyaláson is nevezte őket), a bűncselekményt pedig az átlagot meghaladó brutalitással követte el. Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbezett.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook