Pokorni: legnehezebb kihívása előtt áll a Fidesz

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

fidesz fidesz

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök szerint pártja története legnehezebb kihívása előtt áll: kormányról kell nyernie, ami eddig még nem sikerült neki.
A politikus szombaton a Fidesz XXV. kongresszusán azt mondta: a feladat az, hogy megnyerjék Magyarország legrejtélyesebb választói közönségét, a 900 ezer bizonytalant, akik esetében nem igazán lehet pontosan megmondani, mi is az az impulzus, amely "tömbbé szervezi" őket. 

Szerinte 2002-ben "a 23 millió román" lehetett ez az impulzus, amely összezárta a bizonytalanokat, 2006-ban pedig "mi magunk is húztunk a fejünkre parazsat, szinglihordákat emlegettünk".

A választások előtt hat-hét hónappal azonban ki kell jelenteni: a választási harcban sem engedhet meg magának senki a másikat a méltóságában megsértő szavakat, durvaságokat, "itt nincs buzizás, nincs zsidózás, nincs cigányozás, nincs szinglihordázás. Ahogyan Ferenc pápa megmondta, keresztény ember nem lehet antiszemita" - fejtette ki Pokorni Zoltán, hangsúlyozva: a Fidesz-KDNP-hez méltatlan kijelentéseket nem tehet senki.

"Ez Magyarország legnagyobb politikai ereje. (...) Nagyok vagyunk és nagyon sokfélék. Vannak itt fideszesek, kereszténydemokraták, kisgazdák, Lungo Drom-osok, szökött SZDSZ-esek (...), vidékiek, fővárosiak, autósok, biciklisták, homoszexuálisok és heteroszexuálisok, vannak, akik a Fradinak drukkolnak, vannak, akik az újpesti Dózsának, sőt vannak olyanok is, akiket mindez hidegen hagy" - sorolta.

"Ha mi egyben akarunk maradni, akkor meg kell tanulnunk azt a tartást, azt a méltóságot, amely abból fakad, hogy nem kell mindenben egyetérteni" - mondta, azzal folytatva, hogy elég, ha néhány alapkérdésben egyet gondolnak: hisznek a szabadságban, a hazában, Magyarország önrendelkezésének megerősítésében.

Az alelnök "választás előtti leltárt" végzett beszédében, úgy fogalmazva: bármelyik miniszterelnök megirigyelné az elmúlt három és fél évben elvégzett munkát. Több millió család életét napi szinten tették könnyebbé, új alaptörvényt alkottak, és elfogadtatták az Európai Unióval, hogy "mi szabjuk meg a magunk életét" Magyarországon - közölte az eredményeket a XII. kerületi polgármester, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy nincs behozhatatlan előnyük.

Beszéde végén azt kérte, hogy a kampányban ne felejtsék el: kíméletlenül, határozottan kormányoztak az eltelt három évben, nem vették figyelembe, amit a magyar politikának általában figyelembe illik vennie. "Be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk meghallgatni a másikat, képesek vagyunk megállapodni (...), hogy nemcsak erős ez a politikai család, hanem méltányos is. A nyugodt erőt kell felmutatnunk az előttünk álló hat-hét hónapban" - zárta szavait, megjegyezve, hogy így van esély folytatni 2014-ben a kormányzást.

A szintén alelnök Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő beszédében azt mondta, a mindenkori kormánynak az a feladata, hogy "szélfogóként" álljon országa mellett, mert így leveszi a terhet a családok válláról.

Külön szólt a nőkhöz, kiemelve, hogy a nők egyszerre édesanyák, feleségek, barátok, társak, "logisztikai menedzserek" és "pénzügyminiszterek", mégis ma Magyarországon több mint 1,8 millióan dolgoznak közülük. Ez a szám húsz éve nem volt ilyen magas, és 2010 óta folyamatosan nő - hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a kormány egyértelműen elkötelezett a nők és a családok mellett.

Magyarország nem hagyja magát, mert egyértelműen elkötelezett a siker mellett, az ország pedig ma már jobban teljesít, ráadásul "nem mi másolunk másokat", hanem mások követik azt az irányt, ahol korábban Magyarország tört utat - jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó, aki azt mondta: ha tovább dolgoznak, 2014-ben lehetőséget kaphatnak arra, hogy megalakulhasson a harmadik Fidesz-kormány.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook