A KDNP megdöbbent az MLSZ és a Háttér Társaság a Melegekért megállapodásán

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

kdnp felvonulás

A Kereszténydemokrata Néppárt üdvözli, hogy a profi labdarúgás egyre szélesebb rétegek érdeklődésére tart számot Magyarországon, ugyanakkor "mély megdöbbenéssel vette tudomásul az Egyenlő Bánásmód Hatósága előtt megkötött egyezséget az MLSZ és a Háttértársaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet között".

A kisebbik kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a megállapodás értelmében az eddigi hagyományos családi jegyeket és az ezzel járó kedvezményeket az azonos nemű párok is igénybe vehetik.

A KDNP hozzátette, nem az aggasztó, hogy többen juthatnak el olcsóbban a focilelátókra, hanem azt az irányvonalat kérdőjelezik meg, amely a hagyományos és természetes (férfi-nő) családmodellt próbálja kiszélesíteni.

"Számunkra a család alapja a házasság és a gyermek, s ezt a magyar társadalom túlnyomó többsége helyesnek tartja és támogatja" - írták, hozzátéve: a különféle kulturális vagy sporttámogatások ennek szellemében jönnek létre, s alapvetően helyesek.

A Háttér Társaság a Melegekért az MTI-vel csütörtökön azt közölte, az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) közbelépésére volt szükség ahhoz, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) módosítsa 2012 augusztusában elfogadott szabályzatát, amely kizárta az azonos nemű párokat és gyermekeiket a kedvezményes családi jegyre jogosultak köréből. A határozatban "családi szektor" néven külön szektort biztosítottak a 3-5 tagú családoknak; e szerint "a felnőtt férfi jegye teljes árú, női kísérője jegye térítésmentes", míg a gyermekjegyért 25 százalékos árat kell fizetni.

A társaság jogsegélyszolgálatának figyelmét érintettek hívták fel az általuk diszkriminatívnak tartott szabályozásra, és az egyesület ezután levélben kereste meg a labdarúgó-szövetséget, kérve a szabályzat módosítását. Miután az MLSZ a kérést az alaptörvény házasságfogalmára hivatkozva elutasította, a társaság közérdekű igényérvényesítés keretében az EBH-hoz fordult.

A tájékoztatás szerint az eljárás megindulása után az MLSZ változtatott álláspontján, és 2013 februárjában módosította szabályzatát úgy, hogy már két nagykorú állampolgár és gyermekei számára biztosítja a családi kedvezményt.

A Háttér Társaság a Melegekért azt írta: az EBH előtt zajló eljárás végül egyezségkötéssel zárult, hiszen a kifogásolt rendelkezést az MLSZ saját maga megváltoztatta.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook