Együtt-PM: Azonnali vizsgálatot a Pride utáni rendőri intézkedésekre

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

budapest pride 2013 Együtt- PM

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért elítéli a Pride utáni erőszakos bűncselekményt, és teljes körű vizsgálatot követel a rendőri intézkedés elmaradásának jog- és szakszerűségéről.
A felvonulás után 20-30 egyenruhás férfi támadta meg Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnázium igazgatóját, és két társát. A sértettek elmondása szerint ököllel ütlegelték és rugdosták őket. Az Együtt-PM együttérzését fejezi ki, és elítél mindenfajta erőszakot.

A sértettek elmondása alapján fennáll a közösség tagjai elleni, csoportosan elkövetett erőszak bűncselekményének megalapozott gyanúja, ami akár nyolc évi börtönnel is büntethető és közvádra üldözendő.

A rendőrség szerint a sértettek nem kértek intézkedést és orvosi ellátást, aminek ellentmond Derdák nyilatkozata és a tény, hogy azonnal látleletet mentek el felvetetni. A rendőrök hamar kiértek a helyszínre, viszont az áldozatokat, és nem az elkövetőket igazoltatták. Az intézkedési kötelezettség elmulasztása önmagában is bűncselekmény lehet, ezért elkerülhetetlen az átfogó vizsgálat.

Az eset azért is szomorú, mert a biztosításban résztvevő rendőrök többsége jól végezte a dolgát, és ez az eset beárnyékolja az ő munkájukat is.

Az Együtt-PM kiáll az LMBTQ közösség tagjai mellett. Gyermekeinknek is tartozunk azzal, hogy egy élhető és befogadó országot teremtsünk, ahol minden ember érték - az állam számára is.

Szabó Tímea
Az Együtt- PM Szövetség 
Kiadó: Szabó Tímea független országgyűlési képviselő

OS/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook