A szocialisták a magyar chartáról

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

mszpHa más pártok nem akarják, hogy egypárti rendezvény legyen belőle, a legegyszerűbb, ha saját híveiket is a részvételre ösztönzik.

A szocialista frakció egyértelműen elítélte azt a brutális és aljas támadást, amely a melegfelvonulás résztvevőit, szimpatizánsait és az őket védő rendőröket érte. Leszögezte azt is, hogy szükségesnek tartja a gyülekezési törvény módosítását, amelyet már korábban javasolt. Javaslata elfogadása esetén nem kerülhetett volna sor azonos helyen demonstráció és ellendemonstráció szervezésére.

Ugyanakkor változatlanul az a meggyőződésünk, hogy a jogszabályok módosítása és a joggyakorlás egyértelműsítése szükséges, de nem elégséges feltétele a demokrácia megvédésének. Eddig a jogi szigorítás ellenzői is azt mondták: a demokratikus többség kiállására mindenképpen szükség van.

A Magyar Charta most erre kínál lehetőséget, pártállástól függetlenül mindenkinek, aki megálljt parancsolna az erőszaknak.

A Magyar Charta kezdeményezése az állampolgárokhoz szól, és nem egyik vagy másik párthoz. Ha más pártok nem akarják, hogy egypárti rendezvény legyen belőle, a legegyszerűbb, ha saját híveiket is a részvételre ösztönzik.

Magyarország is képes lehet arra, amire már számos ország példát mutatott: a különböző politikai nézeteket valló, de a demokrácia iránt egyformán elkötelezett állampolgárok közös akaratnyilvánítására.

Budapest, 2008. július 8.

Lendvai Ildikó

az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője

mszp.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook