Az MSZP elítéli a Budapest Pride felvonulás utáni erőszakot

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

mszp lmbtq budapest pride

Szombaton, a Hősök terétől az Országgyűlési Irodaházig tartó többezres menet után békés, magyar polgárok hazafelé indultak. Sajnos nem mindenki tudott épségben hazaérkezni, mert Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbedkár Gimnázium igazgatóját, Orsós Jánost a Dzsaj Bhím közösség vezetőjét tettleg bántalmazták, míg sokaknak verbális erőszakot kellett elszenvedni. Az eddig megjelenő hírek alapján senkit nem állítottak elő a támadók közül.

Az MSZP szolidáris a bántalmazottakkal és mindazokkal, akiket a szélsőjobboldal rendszeresen rettegésben akar tartani. Elítélünk minden erőszakos cselekedetet, így most a Derdák Tibort, Orsós Jánost és kollégájukat ért atrocitást is. Szégyen, hogy ilyen megtörténhet, mint ahogyan szégyen az is, hogy Európa nagyvárosaiban 50-100 rendőr sem kell a tegnapihoz hasonló rendezvény biztosítására, míg hazánkban dupla kordonnal és mintegy ezer rendőrrel kell távol tartani a békés polgároktól a megvadult szélsőjobb homofób, fajgyűlölő, identitászavaros tagjait.

Egyértelmű és határozott fellépést várunk el a kormánytól és annak szervezeteitől a szélsőséges és erőszakos csoportokkal, alakulatokkal szemben!

Török Zsolt,
szóvivő
Kiadó: MSZP Országos Központ

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook