KDNP: a résztvevők ne provokálják a velük nem tartókat!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

kdnp felvonulás

A KDNP következetesen tartja magát azokhoz a kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják. Ezek függetlenek attól, hogy milyen szexuális irányultsága van valakinek.

A Pride felvonulás kapcsán hangsúlyozzuk, hogy a meleg büszkeség kifejezésének határa ott húzódik, ahol a felvonulók még nem sértik mások emberi méltóságát. Felhívjuk az LMBTQ közösség felvonuló tagjait és szimpatizánsaikat, hogy ne provokálják a velük nem tartó embereket, családokat és közösségeket. A szexuális beállítottságra való egyéni büszkeség szabadsága nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére sem. Alaptörvényünk mindenkinek jogot biztosít véleménye kifejezésére, de azt nem teheti mások sérelmére. Ezért ne űzzenek gúnyt a hagyományos értékekből, ne csúfolják a hívő embereket, mint sokszor tették azt a korábbi menetek során.

A Kereszténydemokrata Néppárt emlékeztet, hogy immár a Velencei Bizottság is elfogadja az általunk képviselt európai és keresztény értékrendet, amely a házasság intézményét két különnemű ember kölcsönös felelősség-vállaláson alapuló szeretetközösségének tekinti.  Ez összhangban van az európai normákkal és a többségi társadalom értékrendjével, ezért mindent megteszünk, hogy kiemelt támogatás segítse a családokat és a gyermekeket.

A jövő nemzedék testi-lelki egészségének alapja, hogy a gyermekek kiegyensúlyozott családokban nőjenek fel, és ennek – kutatásokkal igazoltan – a legnagyobb esélye akkor van, ha a család egy férfi és egy nő házasságán alapul.

Ugyanakkor tiszteletben tartjuk, hogy ezen kívül még sokféle együttélési modell létezik. Magyarországon az Európai Unió elvárásainak megfelelően jogilag rendezett az egynemű párok helyzete is, a bejegyzett élettársi kapcsolat a jogrend része. A melegek házasságát azonban nem támogatjuk, valamint azt sem, hogy egynemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe. Ez már nem az egyéni szexuális szabadság gyakorlásának része, mert a gyermekeknek joguk van szülőkhöz, apához és anyához, lehetőséget kell teremteni arra, hogy hagyományos családi környezetben nevelkedjenek.

A Budapest Pride felvonulás, az azon való részvétel látszólag nyitottságot és elfogadást sugall, valójában megakadályozza, hogy a szexuális irányultság megélése a magánélet része legyen és annak helyére, a hálószoba falai közé kerüljön. Elgondolkodtató, hogy milyen üzleti körök érdeke a felvonulás finanszírozása, az utazó cirkusz kellékeinek biztosítása. A Pride sajnálatosan nemcsak biznisz, hanem a politikai haszonlesők menete, ezért elítéljük azokat a politikusokat, akik demonstratív módon, az LMBTQ közösségből várható szavazatok reményében parádéznak évi egyetlen alkalommal a fővárosban. A mai napon is minden ember őrizze és őrizhesse meg méltóságát, illetve magánéletének háboríthatatlanságát!


Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook