Orbánt és Tarlóst is meghívtuk a Pride-ra, mégse mentek el

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

budapest pride 2013 budapest pride

Az összes demokratikus parlamenti párt vezetője és frakcióvezetője kapott meghívót a Budapest Pride hivatalos megnyitójára, és meghívtuk Orbán Viktor miniszterelnököt és Tarlós István főpolgármestert is. A miniszterelnök nem a valóságnak megfelelően nyilatkozott a 444.hu portálnak, amikor azt állította: nem kapott meghívót. Orbán Viktor “előre egyeztetett programja miatt” nem tudta elfogadni a meghívást. Egyéb halaszthatatlan elfoglaltságára hivatkozással, sajnálattal mondta le a részvételt Tarlós István főpolgármester is.

Fontosnak tartjuk, hogy a Pride egy héten át tartó rendezvényein minden demokratikus párt vezetője, képviselője, valamint az ország és a főváros vezetői jelen legyenek és kiálljanak az LMBTQ-jogokért, felemeljék szavukat a diszkrimináció ellen és kiálljanak az elnyomott társadalmi csoportok jogegyenlősége mellett. Fontosnak tartjuk mind a közjogi méltóságok, mind a kormánypárti, illetve az ellenzéki politikusok ilyen kiállását.

E céltől vezérelve hívtuk meg a Budapest Pride Fesztivál megnyitójára Orbán Viktor miniszterelnököt, Áder János köztársasági elnököt, Paczolay Pétert, az Alkotmánybíróság elnökét, Darák Pétert, a Kúria elnökét, valamint az összes demokratikus parlamenti párt vezetőjét és frakcióvezetőit, illetve Budapest főpolgármesterét, Tarlós Istvánt.

Meghívásunknak több párt képviselője eleget tett. Legnagyobb sajnálatunkra azonban Orbán Viktor titkársága június 24-án kelt levelében arról tájékoztatott, hogy a meghívást köszönettel megkapta, azt azonban “előre egyeztett más programja miatt nem tudja elfogadni”.  A Főpolgármesteri Titkárság pedig arról tájékoztatott, hogy “Köszönettel vettük meghívásukat a 2013. június 30-án megrendezésre kerülő ünnepségre, melyen azonban sajnos Főpolgármester Úr egyéb halaszthatatlan elfoglaltságai miatt nem fog tudni részt venni.

De nem késtek még le semmiről: a közjogi méltóságokat, a pártok képviselőit, valamint Orbán Viktort és Tarlós Istvánt továbbra is szeretettel várjuk a Budapest Pride Fesztivál programjaira, így a Budapest Pride Felvonulásra is, melyet július 6-án tartunk.

Budapest Pride

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook