Takács Judit, szociológus kapta idén a Háttér Társaság díját

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

háttér társaság Háttér díj

Az LMBTQI közösségért végzett hazai és nemzetközi tudományos munkássága és civil tevékenysége miatt Dr. Takács Judit, szociológus kapta idén a Háttér Társaság díját, amelyet a hagyományokhoz híven a 18. Budapest Pride megnyitóján adtak át vasárnap este. 

Dr. Takács Judit az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének megbízott igazgatóhelyettese, a Kutatóközpont Életmód és Család Osztályának osztályvezetője. Magyar-történelem szakos tanár, kultúrantropológus, szociológus. Kutatási területei szerteágazóak: többek között érintik a családszociológia, a kisebbségszociológia, a diszkrimináció, a társadalmi nemi szerepek és az esélyegyenlőség területét.

Az elmúlt 15 évben tudományos munkássága fókuszába kerültek olyan, a hazai társadalomtudományok által korábban figyelmen kívül hagyott kutatási területek, mint az LMBTQI emberek helyzete vagy a HIV/AIDS témaköre. Közel 150 tanulmánya jelent meg különböző hazai és nemzetközi folyóiratokban, tanulmánykötetekben. Díjazottunk azonban nemcsak a tudományos munkásságával tett sokat a magyarországi LMBTQI emberek helyzetének előmozdításáért. Egyesületünk alapítása óta aktívan részt vesz annak tevékenységében, 1997 és 2008 között a Budapest Pride egyik szervezője volt, 2001-től 2008-ig a Lambda Budapest Meleg Baráti Társaságot képviselte a Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumában. Gratulálunk a díjazottnak!

Háttér Társaság a Melegekért

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook