Kábítószer-ellenes világnap - Simicskó: cél a drogfogyasztás teljes visszaszorítása 2020-ig

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Kábítószer-ellenes világnap június 26.

A drogellenes stratégia célja, hogy 2020-ig teljesen visszaszorítsák a kábítószer-fogyasztást Magyarországon - jelentette ki Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a kábítószer-ellenes világnapon rendezett díjátadó ünnepségen.

Az eseményen átadták a szenvedélybetegségek ellen fellépő emberek és szervezetek részére alapított Elige Vitam (Válaszd az életet) díjakat, valamint miniszteri elismerő okleveleket.

Simicskó István elmondta, az elismerésekkel szeretnék megköszönni a háttérben dolgozó szakemberek kimagasló munkáját.

Kijelentette, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy a társadalomban jelentkező és a társadalmat érintő veszélyeket orvosolja. Ehhez szükséges az összefogás a civil szervezetekkel, egyházakkal - jegyezte meg.

Az ünnepségen Simicskó István mellett Kiss Norbert, az Emmi ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, valamint Téglásy Kristóf, a tárca ifjúságügyi főosztályvezetője négy Elige Vitam díjat adott át, Balog Zoltán, Emmi-miniszter megbízásából.

Kitüntetést vehetett át Cselkó Csilla, a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályának ápolónője, Cserta Gáborné, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnak elindítója, Fekécs Imre, az Alkoholizmus Elleni Megyei Egyesületek és Klubok Országos Szövetségének főtitkára, valamint Szakács Zoltánné Kadosa Ildikó, a Kenessey Albert Kórház addiktológiai osztályának vezető főorvosa.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott hét ember és a Narcotics Anonymous Magyarországi Közösség.

Az ENSZ-közgyűlés határozata alapján 1988 óta június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Magyarország 1997 óta tartják meg hivatalosan a kábítószer-ellenes világnapot.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook