Elkerülhető lett volna a melegek elleni atrocitás

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

mszpNem a rendőrség hibája, hogy a két csoportot lehetetlen volt elkülöníteni egymástól, hiszen ma erre nincs jogszabályi lehetőség.

A parlamenti pártoknak meg kellett volna állapodniuk a gyülekezési törvény módosításáról, az Országgyűlésnek pedig még tavasszal el kellett volna fogadnia azt. Ez lett volna a receptje annak, hogy elkerülje az ország a szombati melegfelvonulást ért atrocitásokat – tudhattuk meg Bárándy Gergely országgyűlési képviselőtől mai sajtótájékoztatóján a Képviselői Irodaházban.


Nem a rendőrség hibája, hogy a két csoportot lehetetlen volt elkülöníteni egymástól, hiszen ma erre nincs jogszabályi lehetőség. Bizony lenne, ha az Országgyűlés elfogadta volna a jogszabály módosítását, így egy időben azonos helyszínen két rendezvényt nem lehetett volna megtartani.

A Fidesz az ötpárti tárgyalásokon még csak javaslatot sem tett az asztalra, arról nem is beszélve, hogy a szocialistákét még annyira sem méltatták, hogy reagáljanak rá. Egyszerűen megakasztották az együttműködést.

Vajon milyen események szükségesek még ahhoz, hogy végre a a jobboldali ellenzék is felismerje: valódi problémáról van szó?

„Vagy talán a Fidesz arra vár, hogy valakinek vagy valakiknek a koporsója fölött kösse meg az egyezséget, vagy erre esetleg még akkor sem lesz hajlandó?" – fogalmazott Bárándy Gergely.

A szocialista politikus szeptemberben kezdeményezni fogja, hogy a gyülekezési törvényről tartott ötpárti tárgyalások folytatódjanak, s ezzel párhuzamosan pedig előkészítik a gyalázkodással kapcsolatos törvénymódosítást is.

Veszélyes, hogy „szélsőséges bűnözők” mondhatják meg a társadalomnak, mit lehet, s mit nem – hangsúlyozta, majd hozzátette: hatékony eszköz lenne a gyalázkodás, a gyűlöletbeszéd büntethetővé nyilvánítása is.

mszp.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook