Megalakult az MSZP LMBTQ Munkacsoportja

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

mszp lmbtq munkacsoport

Az MSZP a magyarországi LMBTQ-közösség esély- és jogegyenlőségért folytatott küzdelmét támogatva LMBTQ Munkacsoportot alakított.

Az MSZP alapvetően fontosnak tartja az alapvető emberi jogok tiszteletét, a sokszínűséget, a nyitottságot, a befogadást és a toleranciát. Hisszük, hogy minden ember egyenlő, s csak egy toleráns, a kirekesztés helyett a befogadást előtérbe helyező társadalom lehet sikeres.

Baloldali pártként alapvetésünk, hogy származása, bőrszíne, vallása, nemi identitása, szexuális orientációja, hogy valamely kisebbséghez tartozása miatt senkit ne érhessen érdeksérelem, atrocitás vagy hátrányos megkülönböztetés. Célunk az esélyegyenlőség előmozdítása, a diszkrimináció felszámolása, egy igazságos és az emberi jogokat tiszteletben tartó társadalom alakítása. Ez minden demokratikus állam alapvető feladata.

Feladatunknak tekintjük az LMBTQ-közösség érdekképviseleti, kulturális és közösségi szervezésre létrejött civil szervezeteivel való kapcsolattartást, munkájuk figyelemmel kísérését és támogatását. Célunk, hogy a nemi kisebbségek törekvéseit a politika szintjére emeljük, hogy a jogegyenlőségért vívott harcukat az egyenlőség nevében segítsük.

Waliduda Dániel,
az LMBTQ Munkacsoport vezetője

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook