MSZP: Novák Előd és a Jobbik a demokratikus többséget sértette meg

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

mszp közlemény Steiner Pál

Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő csütörtöki közleménye szerint Novák Előd a demokratikus többséget sértette meg antiszemita és homofób nézeteket tartalmazó kijelentésével.

Az MSZP politikusa a Jobbik alelnökének csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Novák Előd Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház távozó vezetőjével összefüggésben beszélt homoszexuális és zsidó lobbiról.

Steiner Pál szerint Novák Előd ismét bebizonyította, hogy "ő és az a párt, amelynek alelnöke mérhetetlen alacsony szellemi színvonalon áll".

A Jobbik-frakció "talán legbuzgóbb marketingfasisztája" elsősorban nem a kiváló művészt, nem a magyar zsidóságot, nem a más nemi identitású polgárokat, hanem azt a demokratikus többséget sértette meg, amely undorodva utasítja el az antiszemita, homofób és kirekesztő nézeteket - tudatta a szocialista politikus.

Steiner Pál szerint Novák Előd azért provokálhat, mert a kormány és a Fidesz-KDNP továbbra is kettős beszéddel bátorítja "a rendkívül nívótlan, náci alapvetésű politikát". Mint fogalmazott: "Kósa Lajos melegezése és Kerényi Imre buzizása semmiben nem különbözik a jobbikos képviselő mai megnyilvánulásától".

Az MSZP a miniszterelnöktől és a legfőbb ügyésztől is határozott lépéseket vár annak érdekében, hogy megszűnjön a magyar közéletben a nyílt holokauszttagadás, a származás vagy a nemi identitás miatti nemzetbiztonsági kockázat emlegetése és honfitársaink listázásának igénye - zárul a közlemény.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook