A Demokratikus Koalíció üzenete a homofóbia ellenes világnap alkalmából

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Demokratikus Koalíció DK

Nincs kettős mérce a kisebbségi jogok tiszteletben tartása terén. A nemi identitás szabad, a kirekesztés és a hátrányos megkülönböztetés következményétől nem fenyegetett vállalásának lehetősége is az emberi méltóság elidegeníthetetlen része. Nem lehet szabad az az ország, amelynek törvényei a homoszexuális polgároktól bármilyen jogot megtagadnak, ami a heteroszexuálisokat megilleti. Nem lehet szabad az a társadalom, amely homoszexuális tagjait rejtőzködésre, megalkuvásra kényszeríti, azokat pedig, akik erre nem hajlandóak, kirekeszti.

Magyarország, a magyar társadalom még tartozik leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű polgártársainknak jogaik elismerésével, önmagának pedig szabadsága kiteljesítésével.

A Demokratikus Koalíció követeli az alaptörvényben rögzített leszűkítő családfogalom módosítását, az egyneműek házasságkötésének lehetővé tételét és az egynemű párok örökbefogadási jogának elismerését. Minthogy a jelenlegi kormánytöbbségtől ez nem várható, ez a feladat is a 2014-ben hivatalba lépő kormányra vár.

Demokratikus Koalíció

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook