Az MSZP a melegfelvonulást ért támadásokról

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

mszpÖsszenő, ami összetartozik. Ma bebizonyosodott, hogy ugyanaz a kirekesztő gondolkozás és gyakran ugyanazok a személyek jelennek meg a melegfelvonulás megtámadásában, mint a szélsőjobboldal politikai megmozdulásain.

Jól ismerjük az eszközöket is: a tojásdobálástól, a Molotov-koktélokig, a fenyegető üzenetektől az árpádsávos zászlók alatti vonulásig. Most is azok támadnak, akik a politikában is a gyűlölet és az erőszak útját járják, és személyükben akarják megalázni, vagy megsemmisíteni azokat, akik ilyen vagy olyan okból nem tetszenek nekik.

A szexuális orientáció nem érdem és nem bűn. De bátorság kell ahhoz, hogy valaki nyíltan vállalja önmagát, és gyalázat, ha ezért támadás éri. Ugyanaz a közéleti barbarizmus jár közöttünk, ami a politikában az ellenfeleket, az utcai gyújtogatásokban a köznyugalmat, ma pedig, az emberség és a biztonság elemi normáit veszélyezteti.

A szocialisták kötelességüknek érzik, hogy a barbárság, a kirekesztés minden formája ellen küzdjenek. Hol a kétharmados többség hiánya, hol az Alkotmánybíróság álláspontja következtében ma kevés jogi fogódzónk van a gyűlölet és a megbélyegzés tiltására. Az erőszakot azonban ma is tiltja a törvény és elítéli az ország. Azoknak, akik a különböző kisebbségekkel erőszakoskodnak, tudniuk kell: a tisztességes többséghez képest ők vannak igazán kisebbségben.

Budapest, 2008. július 5.

Lendvai Ildikó,

az MSZP országgyűlési frakciójának vezetője

mszp.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook