Orbán Viktor a melegekről

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

magyar melegekmelegek

Európának tisztelnie kell alkotó nemzeteinek akaratát - hangoztatta Orbán Viktor kormányfő péntek este a portugáliai Estorilban, a Globális kihívások, helyi válaszok című konferencián tartott előadásában, amelyet követően a miniszterelnök számos kérdést kapott a hallgatóság soraiból, egyebek mellett az Alkotmánybíróságról és európai gazdasági témákról.

Orbán Viktor előadása után számos kérdést kapott a több száz érdeklődőből, többségében fiatalokból álló hallgatóság soraiból. Egyikük arról érdeklődött, hogy szerinte mire vezethető vissza a Dél-Európában tapasztalható radikalizálódás. A magyar miniszterelnök úgy vélekedett, a vezetőknek látniuk kell, hogy az európai közélet tele van negatív energiákkal, amelyeket nehéz kezelni. Leszögezte ugyanakkor, hogy az Európai Uniónak az utóbbi öt évben nem sikerült megoldania a válságot.

Azt is kinyilvánította egy másik felvetésre válaszul, hogy a magyar alkotmány zéró toleranciát hirdetett a kisebbségellenességgel szemben, mert az emberi méltóság sérthetetlen.

Egy másik érdeklődő a hajléktalanokkal és a melegekkel kapcsolatos álláspontjáról faggatta a kormányfőt. Orbán Viktor reagálásában idézte a magyar alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos rendelkezéseit, majd rámutatott, hogy Magyarországon több férőhely van a hajléktalanszállókon, mint ahány fedél nélküli.

A melegekkel összefüggésben azt mondta, hogy a magyar alkotmány vonatkozó passzusa a kétezer éves zsidó-keresztény hagyomány része, és nem irányul senki ellen. Az alaptörvény úgy szól, Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.

Sajnos ebben a témában nem mutatott rá semmire, ami egyértelműen jelzi a melegekkel szembeni kirekesztő semmibe vevő hozzáállást.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook