Önállósul a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

lmbt fesztiválLMBTQ

Örömmel jelentjük be, hogy 2013-ban először a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál függetlenné válik a Budapest Pride Fesztiváltól, és önálló leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer rendezvénysorozatként október végén debütál a Toldi moziban.

Az utóbbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy az egyhetes nyári fesztivál mára túlnőtte kereteit, és a programok sűrűsége miatt az események iránt érdeklődők nem jutnak el annyi rendezvényre és vetítésre, mint szeretnének. Célunk az, hogy a két fesztivál különválasztásával úgy tudjunk majd programokat összeállítani, hogy azokra minél nagyobb számban tudjanak elmenni az érdeklődők, és ne kelljen választaniuk számukra izgalmas és érdekes események között.

Mindemellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjai és támogatói egész évben minél több, színes és változatos kulturális és közösségi programon vehessenek részt, amelyek erősítik magát a közösséget, segítik az LMBTQ emberek önelfogadását, és hidat képeznek a többségi társadalom tagjai felé is.

Szem előtt tartjuk ugyanakkor a filmfesztivál szakmai fejlődését is. Az önálló filmfesztivál kiemelt kommunikációjával egy szélesebb közönséget szólíthatunk meg, növelhetjük ismertségét a régióban és építhetjük szakmai elfogadottságát. Az önállósodás lehetőséget ad arra is, hogy a filmfesztivált tematizáljuk, kínálatát színesítsük és nagyobb figyelmet tudjunk fordítani az azt kísérő rendezvényekre.

Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő filmfesztivál elérte szimbolikus nagykorúságát, éppen 20 évvel a Balázs Béla Filmstúdió által szervezett, 1993-as I. Magyar Meleg és Leszbikus Filmfesztivál után. A legelső vetítés-sorozatnak, mely azóta is az egyik legjelentősebb magyarországi LMBTQ-történelmi eseménynek számít, a Toldi mozi adott helyet, így külön öröm számunkra, hogy 2013-ban ismét ezen a helyszínen tarthatjuk az eseményt.

Mi, a Budapest Pride szervezői sok szeretettel várjuk az LMBTQ közösség tagjait és támogatóikat a nyári Budapest Pride Fesztiválra és Felvonulásra és az őszi Budapest Pride LMBTQ Filmfesztiválra is.

Szivárvány Misszió Alapítvány

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook