LMP: az Orbán-kormány szerint kitüntetés jár a gyűlöletkeltésért?

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

LMP LMP

Írásbeli kérdéssel fordult Schiffer András az LMP képviselői csoport vezetője és Osztolykán Ágnes az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottság LMP-s alelnöke Orbán Viktor miniszterelnökhöz „Alkotmányos értékválság és szélsőjobboldali gesztuspolitizálás?” címmel. Az LMP képviselői arra várnak választ, hogyan kaphatott állami kitüntetést március 15-én a Kárpátia zenekar homofób énekese Petrás János, valamint Táncsics-díjat a rasszista megnyilvánulásairól és képtelen összeesküvés-elméleteiről elhíresült Szaniszló Ferenc.


Orbán Viktor mindig arról szónokol, hogy „az emberi méltóság szempontjából mindannyian egyenlők vagyunk”, 2012 áprilisában pedig azt mondta: garantálja, hogy „ebben az országban minden kisebbség biztonságban élhet”, ám úgy tűnik, ezek is csak kampányszavak.

A szakmai kuratórium nem támogatta, Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere mégis Táncsics-díjat adományozott Szaniszló Ferencnek; Petrás János pedig a miniszterelnök előterjesztése után kapta meg a Magyar Érdemrend polgári tagozatának lovagkeresztjét.

Az LMP arra vár választ többek között, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere alkotmányos értékválságának újabb mélypontjára érkeztünk vagy ismét a szélsőjobboldali szavazóknak tett visszataszító gesztust a kormányzat?

Schiffer András
az LMP képviselői csoport vezetője

és

Osztolykán Ágnes
az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság LMP-s alelnöke

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook