Magyarországon jelenleg csupán két cég rendelkezik LMBT erőforrás-csoporttal

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

üzleti konferencia üzlet

"Magyarországon jelenleg csupán két cég rendelkezik LMBT erőforrás-csoporttal." Ez hangzott el a Harmadik Magyar LMBT Üzleti és Emberi Jogi Konferencián, melyet 2012. június 28–29-én, az EuroGames 2012 keretein belül rendeztek meg a Városliget melletti Dürlin Eventshallban. A több ezres látogatottságú nemzetközi melegolimpia legnagyobb konferenciájaként megrendezett esemény idén is az LMBT üzleti és emberi jogi szempontokat vizsgálja a munkahelyi integrációban.

A már tradícionálisnak számító konferenciát idén Theresa Bubbear, a brit nagykövet-helyettes asszony nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az esélyegyenlőség biztosítása a munkaerőpiacon nem csak emberi jogi kérdés, hanem üzleti érdek is.

A konferencián tiszteletét tette Leila Kamgar, az Amerika Nagykövetség kulturális attaséja; Szabó Tímea, a Magyar Országgyűlés Emberi Jogi Bizottság Alelnöke; valamint több magyar és külföldi szervezet képviselője is. A rendezvényen felszólalt Marijn Pijnenburg, az IBM nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója; Tophe Farney, a Morgan Stanley alelnöke, továbbá több neves nemzetközi szakértő is.

Magyarországon jelenleg csupán két cég rendelkezik ilyen LMBT erőforrás-csoporttal. Ezek az IBM, ahol már évek óta működik ilyen csoport, a másik a Morgan Stanley, ahol pedig 2011-ben alakult meg effajta munkacsoport. A Konferencia szervezője, a Magyar LMBT Üzleti Hálózat büszke arra, hogy része volt az utóbbi létrejöttében. Az idei konferencián egy pénzügyi multinacionális cég is jelezte, hogy folyamatban van egy LMBT munkacsoport létrehozása.

A két napos konferencia első napján külföldi és hazai szakemberek osztották meg a bevált gyakorlatokat, amiket az itthoni munkáltatók is tudnak majd alkalmazni. Ilyen pl. a munkahelyen működő LMBT erőforrás-csoport, ami a szakszervezetekhez hasonlóan képviseli a cégen belül az LMBT munkavállalók érdekeit. A második napon interaktív marketing- és coaching workshopok adtak gyakorlati útmutatást az LMBT közösség üzleti erejének tudatosítását segítve.

A Magyar LMBT Üzleti Hálózat elkezdett egy kutatást is azokról a bevált módszerekről, melyek segítik a téma munkahelyi szabályozását. A kutatás eredményét jövőre, a Negyedik LMBT Üzleti és Emberi Jogi Konferencián mutatják be.

A Magyar LMBT Üzleti Hálózat sajtóközleménye
Fotó: Kati Holland

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook