Tíz embert állított elő a rendőrség a Kossuth térről

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Budapest PrideKossuth Tér

Tíz embert állított elő a rendőrség a Kossuth térről szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Horváth Katalin Fanni a rendőri intézkedések befejeztével arról adott tájékoztatást, hogy - mint mondta, nem a Budapest Pride rendezvénnyel összefüggésben - összesen tíz embert állítottak elő a rendőrség munkatársai.

Az előállítottakat egyebek mellett garázdaság bűncselekményével, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével valamint jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülés szabálysértésével gyanúsítják.

A szóvivő közölte azt is, hogy a Kossuth térről előállítottak egy a térre Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő társaságában érkező embert tiltott önkényuralmi jelkép használata bűncselekmény elkövetése miatt.

Az MTI egyik tudósítója az esettel kapcsolatban azt látta, hogy a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán a rendőrök kiemeltek egy horogkeresztes sálat viselő embert, majd egy kisbusszal elszállították.

Előzőleg a rendőrség a Budapest Pride felvonulással kapcsolatban a honlapján azt közölte, hogy a rendezvény békésen ért véget. A rendezvényen, annak ideje alatt rendőri intézkedésre nem volt szükség, csupán a főváros területére elrendelt fokozott ellenőrzés keretében történt több igazoltatás, és ruházatátvizsgálás.

Az LMBT- (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű)közösség szombati felvonulása a Városligettől indult, és a Kossuth térnél fejeződött be. Az eseményt a demonstráció ellenzőinek nem sikerült megzavarniuk, az után azonban a Kossuth Lajos téren dulakodás alakult ki, és több embert is előállítottak. Az MTI tudósítói arról is beszámoltak, hogy a felvonulás ellenzői paradicsommal dobálták a rendőröket.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook