Budapest Pride - Forgalomkorlátozások és fokozott ellenőrzések várhatók

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Budapest Priderendőrség

Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség a hét végéig a fővárosban, péntek este 6 órától pedig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Budapest Pride felvonulás miatt; több helyen tilos lesz megállni, szombaton pedig a menet útvonalán több utcát szakaszosan és időszakosan lezárnak a forgalom elől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: vonulásos rendezvény miatt több helyen megváltozik a forgalmi rend a főváros területén. Péntek este 6 órától szombat este 8 óráig az V., a VI. és a XIV. kerület több részén tilos lesz megállni.

Nem lehet majd parkolni például az Andrássy út, a Liszt Ferenc tér, a József nádor tér, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Olof Palme sétány, az 56-osok tere, a Városligeti fasor, a Bajza utca és a Teréz körút egy-egy szakaszán, a Jókai téren, az Alkotmány utcában, a Kodály köröndnél, körben az Oktogonon és a Szent István-bazilika két oldalán, de még a parkolókban sem. A lezárt területeken hagyott gépkocsikat a BRFK elszállítja - hangsúlyozták.

Emellett szombat déltől este 8 óráig a Lendvay utca-Bajza utca-Aradi utca-Jókai utca-Ó utca-Nagymező utca útvonalat szakaszosan és időszakosan lezárják a forgalom elől - írta a BRFK.

A budapesti rendőrfőkapitány által a főváros területére június 25-én 0 órától elrendelt fokozott ellenőrzés vasárnap éjfélig tart. Ennek célja "a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása". A fokozott ellenőrzés keretében a rendőrség igazoltathat, átvizsgálhatja az emberek ruházatát, járművét, lefoglalhatja a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat, illetve megtilthatja, hogy ilyeneket a rendezvények, események helyszínére bevigyenek  - olvasható a rendőrség közleményében.

Múlt vasárnap kezdődött meg a tizenhetedik Budapest Pride film- és kulturális fesztivál, amelynek célja, hogy bemutassa a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség sokszínűségét. A nyolcnapos fesztivál keretében tartandó hagyományos felvonulás szombaton lesz. Ez tavaly és tavalyelőtt különösebb rendbontás nélkül ért véget, de az azt megelőző három évben az eseményt szélsőségesek zavarták meg: gyalázták a felvonulókat, majd kövekkel és sörösüvegekkel támadtak a rendőrökre. Bántalmaztak külföldi állampolgárokat is.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook