A Vasas elnöke válaszolt a szurkolóknak

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

eurogames 2012 vasas tolerancia

A Vasas elnöke ma közleményben reagált a szurkolók tegnapi nyílt levelére. Négy pontban foglalta össze a választ, ezek szerint az adott időpontban nincsenek edzések tehát nem zavarja a szakosztályaik sporttevékenységét az esemény. Külön hangsúlyozta, hogy sportcélokra adják bérbe a létesítményeket ráadásul piaci áron és véleményük szerint a Londoni Nyári Olimpia támogatása elég garancia arra, hogy "az esemény megfelelő sportértékkel bír."

Anyagi megfontolásokra is utalt, nehéz anyagi helyzetükben ekkora összeget nem utasíthatnak vissza és végül leckét kapnak a szurkolók toleranciáról és arról hogy nem fognak "a kissebségeket hátrányosan megkülönböztető szempontok alapján dönteni a bérlő személyéről" aztán felkérik szurkolóikat, hogy "a fenti tényszerű érveléseket fogadják el, és ennek fényében tartózkodjanak minden olyan további megnyilvánulástól és cselekménytől, ami ezt a zártkörű rendezvényt bármilyen módon megzavarná."

Markovits László nyílt levele az alábbiakban olvasható

Tisztelt Aláírók!

Nyílt levelüket köszönettel megkaptam, kérésüknek megfelelően szeretnék arra írásban is reagálni.

A jelenlegi és Önök által vitatott esetben a létesítmény bérbeadásáról négy fő szempont szerint döntöttünk. Ezek egyébként mind olyan tényezők, amiket általában is mérlegelünk a létesítményeink hasznosítása, illetve bérbeadása során.

1. Saját szakosztályok működése

Sportlétesítményeink elsődleges funkciója a Vasas Sport Club szakosztályainak kiszolgálása, azaz profi és amatőr sportolóink edzéseihez, versenyeihez a megfelelő infrastruktúra biztosítása. A bajnoki és az iskolai szünet miatt szakosztályaink ezekben a napokban nem tartanak edzéseket a létesítményben, tehát ez a külsős sportesemény nem befolyásolja sporttevékenységüket.

2. Rendeltetésszerű használat

A Vasas SC ügyvezetése minden bérlői érdeklődés esetén mérlegeli azokat a lehetséges hátrányokat vagy károkat, amelyeket egy sporttevékenységtől idegen bérlő a létesítményben okozhat. Akkor azonban, amikor rendeltetésszerű használatról, azaz sportrendezvény céljára történő bérbe adásról van szó, ráadásul piaci bérleti díj kifizetése ellenében, ilyen hátrányokról nem beszélhetünk. A mostani rendezvényt többek között a Londoni Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok Szervezőbizottsága (LOCOG) is támogatásáról biztosította, ami kellő garancia arra, hogy az esemény megfelelő sportértékkel bír.

3. Anyagi megfontolások

A Vasas Sport Club a vagyonkezelésében lévő és saját maga által fenntartott állami létesítményeket jogosult használatba adni, hogy így bevételeket generáljon, amelyek hozzájárulnak a létesítmények fenntartásához. Köztudott, hiszen a médiában és saját kommunikációnkban is elég gyakran volt róla szó az elmúlt években, hogy egyesületünk állandó forráshiánnyal küzd. A mindennapos küzdelem a túlélésért természetesen nem csak a mi klubunkat jellemzi, de számunkra nem csekély plusz feladatot jelent a három létesítmény színvonalas fenntartása. Ebből a szempontból tekintve talán nem meglepő, hogy minden forint számít, ami a bevételi oldalon megjelenhet, ezért arra kell törekedjünk, hogy a lehető legoptimálisabban hasznosítsuk az általunk birtokolt értékeket, és mint ilyet, a sportingatlanokat. Nem kell tehát magyarázni, hogy egy több millió forintos bevételt jelentő sportrendezvényt a jelenlegi gazdasági helyzetben nem utasíthatunk vissza.

4. Tolerancia

Fontos megjegyeznem, hogy ha anyagi lehetőségeink lehetővé tennék, akkor sem tartanánk szerencsésnek, hogy a mindenkori Vasas vezetés szubjektív alapon, azaz etnikai, vallási vagy más kissebségeket hátrányosan megkülönböztető szempontok alapján döntsön a bérlő személyéről. A Vasas Sport Club-nak szüksége van minden szurkolóra, ám ez nem jelentheti azt, hogy szimpatizánsaink egy része rákényszerítse saját nézeteit a Vasas közösségére, illetve a mindenkori vezetőségre.

Kérem a Tisztelt Aláírókat, hogy a fenti tényszerű érveléseket fogadják el, és ennek fényében tartózkodjanak minden olyan további megnyilvánulástól és cselekménytől, ami ezt a zártkörű rendezvényt bármilyen módon megzavarná. A Vasas Sport Club ügyvezetése jelen levéllel a témát lezártnak tekinti.

Tisztelettel:

Markovits László
elnök
Vasas Sport Club

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook