A Budapest Pride támogatja a EuroGames-t

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

eurogames 2012 Budapest Pride támogatás

Ma kezdődik a EuroGames 2012 Budapest, amely egy négynapos sport- és kulturális esemény az LMBTQ-közösség és támogatóik számára. A Budapest Pride szervezőiként támogatásunkról biztosítjuk a rendezvényt, és határozottan elítéljük a szervezőket ért szélsőséges támadásokat.

A EuroGames 2012 Budapest során a kulturális programok mellett 18 sportágban versenyezhetnek az érdeklődők. A rendezvény mindenki számára nyitott, így hidat képez a többségi társadalom és a leszbikus, meleg-, biszexuális, transznemű és queer- (LMBTQ-) közösség tagjai között,  amellyel e kisebbség társadalmi elfogadottságot igyekszik elősegíteni.

A Budapest Pride szervezőiként elítéljük azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek az utóbbi napokban a rendezvény résztvevőit és szervezőit zaklatták és a EuroGames megzavarására buzdítottak. Személyes megjelenésünkkel is támogatjuk az eseményt; részt veszünk a civil falun, a június 27-én 17:00 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetésen, illetve a záróeseményen beszédet mondanak a Budapest Pride képviselői.

A EuroGames rendezvényt követő héten, július 1 és 8. között tartjuk a 17. Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivált. A Budapest Pride Felvonulás előtti pikniken szervezett civil falun, amit július 7-én 13:30-tól tartunk a Városligetben, találkozhattok a EuroGames szervezőivel is.

Kellemes sportolást kívánunk és szeretettel várunk mindenkit a Budapest Pride fesztiválra is!

A rendezvénysorozatról bővebb információt a EuroGames 2012 Budapest hivatalos honlapján találhatnak.

A Budapest Pride szervezői

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook